En av Nederlands store legender og definitive fotballpamp Marc Overmars har sendt det som defineres som upassende meldinger til kvinnelige ansatte. 48 åringen som har nesten 100 landskamper og spilt for klubber som Barcelona, Arsenal og Ajax er fotballdirektør i klubben han spilte for mesteparten av sin karriere.

Marc Overmars slutter med umiddelbar virkning: «Jeg skammer meg»

Les: Ralf Rangnick møter garderobeopprør over eksklusjon av Jesse Lingard

Nyheten slo ned som en bombe i europeisk toppfotball søndag kveld. Ajax sin fotballdirektør Marc Overmars forlater klubben umiddelbart etter å ha sendt flere upassende meldinger til kvinnelige ansatte, bekrefter Ajax på sine nettsider. Meldingene har blitt sendt i lang tid.

  • Jeg skammer meg. Forrige uke ble jeg konfrontert med rapporter om min oppførsel og hvordan dette har blitt oppfattet av andre. Dessverre skjønte jeg ikke at jeg gikk over grensen med dette, men det har blitt gjort klart for meg de siste dagene. Jeg kjente plutselig et enormt press. Jeg beklager. Spesielt for noen i min posisjon er denne oppførselen uakseptabel. Jeg ser det nå, men det er for sent, sier Overmars selv på Ajax sine nettsider.

Det var Overmars selv som tok avgjørelsen etter diskusjoner med Ajax-styret og administrerende direktør Edwin van der Sar de siste dagene.

– Jeg ser ikke noe annet alternativ enn å forlate Ajax. Dette har også stor innvirkning på mitt privatliv. Derfor ber jeg alle om å la meg og familien min være i fred, sier Overmars.

Marc Overmars har vært fotballdirektør i Ajax siden sommeren 2012. Han ble nylig gjenvalgt for en ny periode frem til 30. juni 2026.

Les på Popidol: Tom Hanks skal spille i Hollywood versjonen av «En mann ved navn Ove»

Den tidligere majoren spilte for Ajax, Arsenal og Barcelona i løpet av sin aktive karriere og fikk 86 A- Ligaopptredener for Nederland mellom 1993 og 2004.