Som han aldri forlot Camp Nou. (foto: barca, twitter)

Glemt var alt rotet rundt Ousmane Dembélé og økonomisk hemsko. På søndag sendte Xavi Barcelona-spillerne for å få den viktige og etterlengtede smaken på topp-fire-plassering i La Liga.

Adama Traoré var med fra start, på andre halvdel av banen sto en alltid revansjesugen Luis Suarez og Atletico-spillere som skulle kjempe for å beholde topp-fire plassen, poenget foran Barcelona.

Les: Dortmund har ikke råd til å ha Haaland på skadebenken – ble overkjørt av Leverkusen

De regjerende La Liga-mesterne dro til fra start med scoring av Yannick Carrasco etter 8. minutter, et kampløp Barcelona nektet å akseptere. Dani Alves med innlegg til forsvarskollega Jordi Alba til 1-1, bare to minutter etter Atletico-scoringen.

Ellevill jubel på Camp Nou og på sidelinjen hos Xavi, energien ble dratt med inn i resten av kampen til en knallsterk 4-2 seier. Traoré viste hva Barcelona har manglet på vingen, der han utfordret på kanten, driblet forbi og sendte inn innlegg i Atletico-feltet til 17-åring Gavi som vant hodeduellen mot hardbarkede Atletico-forsvarere til 2-1.

Så fylte Ronald Arujo på med scoring, Luis Suarez fikk inn en trøstescoring, før det hele ble avsluttet av superveteranen Dani Alves. Som måtte avslutte kampen i garderoben, med sitt direkte røde kort for god gammeldags stempling av Carrasco. Atletico Madrid klarte ikke å utnytte fordelen som kom tjue minutter før slutt, Barcelona hadde skaffet seg poengene nok til å klatre forbi på tabellen til 4. plass.

Les: Niklas Süle har tatt avgjørelsen om neste klubb, agenten klarer knapt å holde seg

Med all motgangen Xavi og Barcelona har møtt, var dette en skikkelig vitamininnsprøyting.