And the number is... (foto: bayern,, twitter)

For de som ikke bryr seg om en sport der voksne menn løper rundt i shorts for å sparke til ei kule, er det heller ikke lett å forstå hvorfor så mange girer seg opp over et draktnummer. For spillere og supportere kan et nummer ha en iboende magisk kraft. I München har den tidligere Liverpool-stjerne valgt nummeret som skal bringe ham – og klubben – lykke.

Cristiano Ronaldo, eller CR7 som han også kalles, har bygd opp sitt brand med draktnr. 7. Da portugiseren returnerte til Old Trafford forrige sommer, overleverte Edinson Cavani sin nummer 7-drakt til Ronaldo. En fin gest, men vi vet alle at Cavani ikke hadde noe valg.

LES: BBC: Derby har fått nye eiere

For Sadio Mané har nr. 10 vært lykkebringende hos Liverpool, men 30-åringen skal skrive et nytt kapittel for et annet draktnummer i Bundesliga. På mandag ble det klart at senegaleseren hadde pekt seg ut nr. 17, tidligere båret av spillere som Jerome Boateng, Mark van Bommel, Christian Ziege og Thorsten Fink.

-Jeg valgte nr. 17 av de ledige numrene hos FC Bayern, og jeg går etter å feire mye suksess med laget mitt og dette nummeret, sier Mané til klubben hjemmeside.

Det er ikke noe ikonisk ved dette nummeret, men etter å ha fulgt Mané hos Liverpool med 120 scoringer og 48 assists på 269 kamper, er vi overbeviste om at tallet 17 vil bli noe helt spesielt de neste sesongene.

SE MANÉs TRE BESTE SCORINGER 2021/22:

LES: BBC: Har lagt inn bud på Manchester United-spiller