Cech forlater Chelsea Foto: Chelsea.com

Flere store endringer på Stamford Bridge.

Petr Cech har forlatt rollen som tekniskrådgiver i Chelsea.

Cech tilbrakte 11 år som spiller på Stamford Bridge, og vant 13 trofeer, inkludert fire Premier League-titler og Champions League.

Han kom tilbake til klubben i 2019 etter å ha lagt opp som spiller.

BBC: Har lagt inn bud på Manchester United-spiller

Hans avgang kommer etter at styreleder Bruce Buck trakk seg og direktør Marina Granovskaia også sluttet etter ar den amerikanske investoren Todd Boehly fullførte overtakelsen av klubben forrige måned.

Den tidligere keeper-kjempen ble utnevnt til sin rolle av Marina Granovskaia for tre år siden, har vært sentral i en rekke overganger og fotballavgjørelser klubben har tatt.

Den tidligere tsjekkiske landslagsspilleren sier det har vært «et stort privilegium» å jobbe i den rollen for klubben og la til: «Jeg føler at nå er det rette tidspunktet for meg å gå til side.

DE TRE BESTE REDNINGENE I PREMIER LEAGUE 2021/22:

LES: BBC: Derby har fått nye eiere

«Jeg er glad for at klubben nå er i en utmerket posisjon med de nye eierne, og jeg er trygg på dens fremtidige suksess både på og utenfor banen.»

Todd Boehly, styreleder og ny eier, sa: «Petr er et viktig medlem av Chelsea-familien. Vi forstår hans beslutning om å trekke seg og takker ham for hans bidrag som rådgiver og hans engasjement for klubben og samfunnet vårt. Vi ønsker ham det beste.»