Erling Braut Haaland har et nær spirituelt øyeblikk. - Lover å komme sterkere tilbake!

Sjefene på Old Trafford trodde i sin tid manager Ole Gunnar Solskjær skulle være nøkkelen for å bringe Erling Braut Haaland til Manchester på grunn av deres relasjon fra tiden i Molde og felles statsborgerskap. – Nå tror de felles historikk skal gi den en fordel i den kommende overgangskampen, men denne gangen er det en annen som har «relasjonen».

Ralf Rangnick var sportsdirektør i RB Salzburg og rekrutterte Erling Braut Haaland til klubben i 2019. Nordmannen dro deretter videre til Borussia Dortmund, mens Rangnick dro videre til RB Leipzig som også er i Red Bull systemet.

Les: Toget har forlatt perrongen for Paul Pogbas drøm

Alle synes å være enig i at den neste manageren for Manchester United er mentoren til Liverpool manager Jürgen Klopp, «Den tyske Yoda» Ralf Rangnick!! (To utropstegn for at det skal være litt mer spennende).

Han skal i følge engelsk presse lede Manchester United ut sesongen og så gå inn i en konsulentrolle. Mirror skriver i dag at den engelske storklubben tror at Rangnick vil være behjelpelig med å rekruttere Haaland til sommeren, da de allerede har et forhold.

Haaland som kom tilbake fra skade over en måned før det alle trodde for noen dager siden var i storform de minuttene han fikk spisse. – Da han gikk rett opp og scoret til hysterisk glede for norsk presse.

Les: Barcelona-direktør Mateu Alemany har akkurat landet i Manchester med en plan

Lørdag var han tilbake da han ble byttet inn mot Wolfsburg for målscorer Donyell Malen etter 72 minutter. Da hadde hans lagkamerater snudd 0-1 til 2-1 etter scoringer av Emre Can og Malen. Wolfsburgs Wout Weghorst sendte vertene i føringen allerede før to minutter var spilt.

Haalands comeback gjorde han på klassisk vis. Etter få sekunder fikk nordmannen sitt første touch som var et skudd på mål. Avslutningen med høyrefoten gikk dessverre for jærbuen rett på keeper. Åtte minutter etter innbyttet kom scoringen. Haaland frigjorde seg i feltet, kastet fram en fot og ekspederte innlegget fra Julian Brandt i mål. Kampen endte 3-1, og Dortmund lånte tabelltoppen et par timer inntil Bayern München tok den tilbake med 1-0 over Arminia Bielefeld.

Les: Real Madrid ønsker å rekruttere stjernetrio – kvitter seg med minst fem

Haaland har scoret utrolige 50 mål på 53 kamper i Bundesliga.

– Erling gir deg energi. Han ville faktisk spille mer. Så kommer han inn og scorer målet sitt.

Haaland feiret målet ved å sette seg på kne og peke på tribunen. TV-kameraene plukket opp en Wolfsburg-supporter som ikke var like glad som nordmannen og viste trolig det som var en av de lengste fingrene sine under votten tilbake til Haaland.

Det var Haalands tiende scoring for sesongen.

– Vi har savnet ham. Han er litt av et våpen, sa Julian Brandt til Sky.

I minuttene før Haalands scoring var Wolfsburg i en god periode og var ved flere anledninger nær en utligning. Haalands mål endte all tvil.

– Når laget i lang tid må være uten en spiller som kan utgjøre en forskjell, gjør det noe med en, sa Rose.

Neste helg venter en enda større oppgave for Haaland og Borussia Dortmund når Bayern München står på motsatt banehalvdel. Leroy Sane ordnet Bayern-seier lørdag med et langskudd. Ett poeng skiller i sørtyskernes favør etter 13 serierunder.

For øvrig fikk Håvard Nordtveit spille sluttminuttene av Hoffenheims 6-3-seier borte mot Greuther Fürth lørdag. Seieren løftet laget til femteplass. Håvard Nielsen ble byttet ut for vertene rett før Nordtveit kom inn.

– Erling er selvsagt en spiller som kan utgjøre en forskjell, sa Dortmund-trener Marco Rose, som var godt fornøyd med innhoppet hans.

Etter 0-4-tapet for Ajax i mesterligaen for en drøy måned siden har Haaland vært ute av spill med en hofteskade. Skaden gjorde at kraftspissen gikk glipp av Norges avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland, samt flere viktige kamper for Dortmund, som ikke tok seg videre i Champions League. I Dortmund-leiren var det på et tidspunkt frykt for at han ikke ville spille mer dette kalenderåret.

OPPDATERT: På mandag ble ansettelsen av Rangnick bekreftet.