Jota viste vei. (foto: liverpool, twitter)

Forrige sesong dra Manchester City i land Premier League-trofeet. Da hadde Liverpool haltet etter siden oktober (og starten på skademarerittet for Klopp). Guardiolas gjeng endte med totalt bare 6 tap og 5 uavgjort, mens Liverpool avga poeng i 9 tap og 9 uavgjort. Denne sesongen viser Liverpool at angrepsmaskinen har skutt seg inn for å starte andre del av sesongen godt fremoverlent.

Det ble riktignok et 3-2 tap mot West Ham i november, men 0-5 seier over United og nå 4-0 seier mot Arsenal får oss til å tenke på sesongen der Liverpool dundret inn til Premier League-tittel. Nå har Liverpool i tillegg Diego Jota.

Les: Nani må gi seg etter 31 scoringer på 88 kamper

Det to første scoringene mot Southampton på lørdag sto portugiseren bak, noe som fikk Klopp til å dreie inn mot spilleren på pressekonferansen etter kampen.

-Det er et godt emne å snakke om. Diogo er en eksepsjonell spiller og en eksepsjonell gutt. Det var en perfekt transfer for oss for rundt to år siden, for han har alt det en Liverpool-spiller i denne troppen skal ha. Han har de tekniske og fysiske egenskapene, er meget klok og lærer hurtig de de taktiske tingene, begynner Klopp.

-I tillegg kan han spille i alle tre posisjoner foran, og han vil også kunne spille 10´ er i en 4-2-3-1, og det er en stor hjelp, sier Klopp.

Jota har fått med seg 46 kamper i Liverpool-drakten siden overgangen i 2020, der han har gitt Jürgen Klopp 21 scoringer. Vi syntes også Virgil van Dijk fortjener en klapp på skulderen med denne:

Liverpool er faaaarlig sterke.

Les: Det hjelper ikke med Steven Gerrard! midtbanetalent vil til noe større