Sofyan Amrabat og Erik ten Hag

Den marokanske VM-helten Sofyan Amrabat er på lån med opsjon på kjøp fra Fiorentina denne seongen hos Manchester United. The Guardian melder at United har som mål å styrke fire posisjoner i januar, inkludert den defensive midtbanen etter Amrabats likegyldige start på livet på Old Trafford.

«Shoppinglisten» sies å inneholde i tillegg en høyresidig midtstopper, en nr. 8 og en spiss. Det er angivelig en erkjennelse i klubbhierarkiet at det er nødvendig, men at det ikke vil være enkelt å hente inn fire spillere.

Les: To nye klubber har meldt seg på i kampen om Mason Greenwood

Det avhenger av at Sir Jim Ratcliffe fullfører kjøpet av en eierandel på 25 prosent i klubben, samt at Manchester United klarer å overholde Financial Fair Play (FFP) forskrifter.

Manchester United mislyktes i sine forsøk på å selge Harry Maguire og Scott McTominay i sommeren, spørsmålet blir om de begge fortsatt er på salgslisten i neste vindu. . En ny spiss er avhengig av at de klarer å finnne en kjøper for Anthony Martial. Angrep er ikke Uniteds hovedprioritet gitt Marcus Rashford og 80 million euro sommersignering Rasmus Højlund er allerede til disposisjon for Erik ten Hag.

Fokuset til Manchester United retter seg imidlertid mot midtbanen, midt i Casemiro og Amrabats dårlige sesongstart.

Den marokkanske landslagsspilleren har startet bare fire ligakamper siden han fullførte et utlån fra Fiorentina på «deadline day» Amrabat ble til og med utelatt for det 18 år gamle akademiproduktet Kobbie Mainoo i Uniteds 3-0-seier over Everton søndag.

Les: Forhører seg om Raphael Varane, Takehiro Tomiyasu og Ronald Araujo

United er også interessert i en venstresidet nr. 8 til tross for at klubben brukte 60 millioner pund på Mason Mount i fjor sommer. Den engelske landslagsspilleren har hatt liten innvirkning så langt i sin nye klubb, etter å ha blitt plaget av skader.

I tillegg vil jakten på midtstopper vekke ytterligere tvil om Raphael Varanes fremtid, ettersom vinneren av Frankrikes VM-mester har falt i unåde de siste ukene.