Erik ten Hag må se langt etter denne overgangen. (foto: united, twitter)

Manchester United jobber med å sikre seg Frenkie de Jong til ten Hag. Linken har vært sterk og ikke overraskende de siste ukene. 25-åringen var Ajax-trenerens midtbanegeneral i 2818/19-sesongen som ledet klubben til en utrolig CL-semifinale, med Real Madrid og Juventus som «offer» på veien. Problemet til United er at de Jong ikke har ønske om å forlate Camp Nou, og fristes heller ikke av en sesong med Europaligaspill. Nå kan United få hjelp fra Barcleona.

For det dreier seg ikke bare om fotball, spesielt ikke hos Barcelona om dagen. Klubbpresident Joan Laporta åpner det som er av dører for å redde klubben økonomisk uten å falle helt akterut i forhold til rivalene.

Når overgangsmarkedet åpner, er klubben nødt til å hente inn friske euros på spillersalg, men hvem skal de selge? Frenkie de Jong er en av de mest brukte i førsteelleveren – også under Xavi. 46 kamper på banen denne sesongen, majoriteten av dem for nitti minutter. Likevel, nederlenderen er en av spillerne Barca kan kreve mest for, med en markedsverdi på solide 70 millioner euro (transfermarkt), samtidig som Xavi disponerer Pedri, Gavi, Sergio Busquets, Nico og sist ankomne Franck Kessie fra AC Milan på midtbanen.

LES: Klar for super-signeringene som involverer tre av verdens største klubber

Dette betyr at Barcelona kan ha stor interesse av å forsikre seg om at inntekter kommer fra salg av nederlenderen, og ende med å pushe de Jong i retning Manchester United og deres svulstige overgangsbudsjett.