Avram Glazer

Det siste året har storbrittanias rikste mann blitt veldig mye rikere. Sir Jim Ratcliffe har nå en formue på nesten 30 milliarder pund, opp seks milliarder (69 milliarder kroner) fra forrige oppdatering. – Seks milliarder pund skal faktisk være det beløpet som Glazer-familien krever for Manchester United.

Manchester Uniteds eierskapssituasjon er fortsatt uløst ettersom Sir Jim Ratcliffe venter på godkjenning fra Glazers før han går videre med overtakelsesprosessen.

Les: Footballtransfers mener bestemt det kan bli comeback på Old Trafford for Solskjær

De pågående problemene utenfor banen har absolutt hatt en negativ innvirkning og påvirket lagets prestasjoner på banen ifølge manger Erik ten Hag og alle som følger med kan ikke annet enn være enig. 10.plassen som Manchester United innehar i Premier League akkurat har innvirkning på hva klubben er verdt. Til sammenligning er Crystal Palace som vant 1 – 0 over Manchester United i helgen og ligger på 9.plassen akkurat nå verdt omtrent 169 millioner pund. (2,2 miliarder kroner)

Manchester United-fansen er naturlig nok rystet over hvordan Glazers har håndtert salgsprosessen, og spenningen vokser mellom ulike budgivere ettersom situasjonen fortsetter å trekke ut.

Manchester Uniteds overtakelsessituasjon er fortsatt ikke nærmere å finne en løsning, og journalist Ben Jacobs har fortalt GIVEMESPORT at Sir Jim Ratcliffe venter på «grønt lys» fra Glazers før han går videre med prosessen.

Erik ten Hag har forsøkt å ikke la den pågående støyen påvirke prestasjonene på banen, men debakelen utenfor banen har absolutt ikke hjulpet.

Neymar tror knapt det som møter ham av gressmatte: «Det er ikke mulig!»

Det nærmer seg hele 12 måneder siden Glazers kunngjorde at de vurderte et salg etter 15 skjebnesvangre år med eierskap.

INEOS-grunnlegger Ratcliffe og Qatari Sheikh Jassim dukket raskt opp som de to ledende kandidatene til å ta over etter den amerikansk-baserte familien, og har også måttet tåle den udugelige naturen til hvordan Glazers gjør sin virksomhet. Det antas at begge parter har lagt inn tilbud på over 5 millioner pund.

Manchester Evening News rapporterte nylig at Ratcliffe forbereder seg på å ‘omstrukturere’ budet sitt i et forsøk på å fremskynde den omfattende prosessen.

Bekymringsfullt for Manchester United-fansen har BBC Sport rapportert at Liverpool nylig har oppnådd en avtale med Dynasty Equity som nå har kjøpt en minoritetsandel i de røde djevlenes harde rivaler – og skulle Glazers følge etter, er det enda mørkere dager i vente for de som er i Manchester.

Ratcliffe venter på et «grønt lys» før han kan fortsette med de finere detaljene i det etterlengtede salget. Han bemerket også at konkurransen mellom de to partene sannsynligvis vil vokse jo lenger situasjonen lever.

«Det er klart før Jim Ratcliffe, hvis han lykkes, kan fortsette med alt, trenger han grønt lys fra Glazers, og jeg tror det er derfor det tar så mye tid. Og jo lengre tid det tar å få den godkjenningen og i utgangspunktet bli fortalt at du er den ledende gruppen, jo mer sannsynlig er det at konkurransespenningen øker.

«Og både Jim Ratcliffe og Sheikh Jassim revurderer hele tiden strukturen deres, kanskje til og med revurderer verdien fordi det er en del av spillet i prosessen. Raine Group, som kjører denne prosessen, prøver å få høyest mulig pris på best mulige avtaler for Glazers, det er derfor de har blitt ansatt.

«Så hvis vi får perioder med tilsynelatende limbo, vil det potensielt legge press på gruppene til å omstrukturere eller revurdere, og jeg tror at det er noe av det vi har sett de siste månedene.»