Kapteinen tok ansvar. (foto: united, twitter)

Erik Ten Hag gjorde selvfølgelig ingen store endringer etter den etterlengtede seieren over erkerivalen Liverpool. Mot Southampton satt derfor både Harry Maguire og Cristiano Ronlado på benken da dommeren blåste til kamp. Det blir neppe siste gang.

Southampton kom fra en sterk 1-2 seier mot Brendan Rodgers og gjengen og skulle på lørdag vise hjemmepublikum at de kunne stanse en av verdens største klubber.

LES: Krever over en milliard pluss Ronaldo

Kampen kommer til å gå rimelig kjapt inn i glemmeboka, men for Manchester United var det tre poeng som betød alt. Erik ten Hag måles ikke på ballbesittelse (51 %) eller skudd på mål (6), men for den matchvinnende scoringen til Bruno Fernandes og en clean sheet for forsvaret og David de Gea.

Scoringen kom ti minutter inn i andre omgang, der Diogo Dalot sendte ballen inn til Bruno Fernandes som på nydelig vis plasserte kula inne ved stolpen totalt utagbart for Gavin Bazuni i Saints-målet.

Ronaldo fikk med seg det siste kvarteret av kampen, Casemiro sine ti første minutter på Premier League arenaen.

Og Harry Maguire? Han fikk se kaptein Bruno Fernandes avgjøre kampen, mens han selv ikke trengte å ta en dusj etter kampen.

LES: Spesielt én ting Marco Reus gleder seg til i Champions League

Før kampen var United-manageren klar på at Harry Maguire ikke lenger har noen fribillett hos Manchester United.

-At du er kaptein betyr ikke at du alltid får spille, spesielt ikke når du har Varane i troppen. Vi har alternativer, Varanes vekst har vært enorm, og i preseason bestemte vi for å bygge ham opp fysisk, så han hadde en litt slow start, sa Ten Hag ifølge Goal.

Nå er det slutt på transformasjonen. Varane er klar for sesongen, de to siste kampene i tospann med Lisandro Martinez har vist at Maguire definitivt må belage seg flere kamper med treningsdressen på. Vi ser ikke helt for oss at Erik ten Hag har grunn til å ta fra Fernandes kapteinsbindet heller.

Personlig nedtur for Maguire, men en vanvittig deilig seier for Man Utd-supporterne!