Ethan Laird. (foto: united, twitter)

Med et stjernetungt Man United-lag, er det få om ingen mulighet for neste runde med talenter å kapre spilletid hos Erik Ten Hag. 18-åringen Alejandro Garnacho er ett av unntakene. Flere United-talenter tilbringer sesongen på utleie for å fortsette utviklingen, for tre av disse kan det presses frem endringer i januar.

For det har skjedd store bevegelser i troppen til Ten Hag – og det kommer mer i januar. Cristiano Ronaldo sørget for å presse seg ut av klubben med et frittalende intervju på engelsk TV, godt timet før VM-sluttspillet. Uansett hvor liten rolle CR7 har spilt under Ten Hag, når det det i andre del av sesongen skal styres inn mot topplassering i Premier League og forhåpentligvis en tittel, eller to, trenger manageren en forsterkning på topp. Unibet: Sjekk ut velkomsttilbud

Anthony Martial viser tegn til storhet når han er skadefri, med trykk på når. Selv om De Røde Djevlene er sterkt linket til ulike spissalternativer på overgangsmarkedet i januar, har det vist seg at vintermarkedet ofte bærer preg av panikk, og bringer sjelden inn de beste forsterkningene. Ifølge Manchester Evening News betyr dette at Ten Hag og gjengen tenker hardt på å bruke klausulen i leiekontraktene til å kalle tilbake United-spillere i Championship som nødløsning.

For det er ikke bare på topp klubben har et hull som må dekkes. Ifølge lokalavisa er Wan-Bissaka på god vei mot exit i januar, trolig til Fulham eller Crystal Palace. Dermed åpner det opp før en ny backup-løsning for Diogo Dalot på høyrebacken.

Manchester Evening News hevder det er tre United-spillere på utleie til Championship-klubber som nå kan få planene sine endret: Ethan Laird (Queens Park Rangers), Hannibal Mejbri (Birmingham) og Amad Diallo (Sunderland).

Laird har vist han kan være støtte/backup for Dalot med Wan-Bissaka borte fra Old Trafford. 21-åringen har startet i 17 av 21 Championship-kamper så langt i sesongen med 1 scoring og 2 assist. Ten Hag er godt kjent med Laird, da han brukte 21-åringen fremfor Wan-Bissaka i preseason.

Også midtbanespiller Mejbri, som har imponert i sine 15 kamper hos Birmingham (åtte fra start) kan bli kalt tilbake til Old Trafford. Venstrebeinte Amad Diallo har 13 kamper hos Sunderland, med seks fra start (3 scoringer 1 assist) og kan fylle noe av tomrommet Ronaldo etterlater seg.

For de tre unge United-spillerne kan dette være muligheten de har ventet på, samtidig trekkes de ut av en tilværelse med jevn spilletid, noe de garantert ikke kan forvente hos Ten Hag. Klubben er klar over nedsiden for de tre talentene, men ifølge Manchester Evening News er det en klar holdning om at førstelaget skal prioriteres. Hvis Erik Ten Hag trenger backup-løsninger i de tre spillerne, da må alt annet vike.