Har alt som skal til.

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Manchester Citys muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu Norges største oddsforum har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER MANCHESTER CITY 2018/2019

Manageren

Pep Guardiola fortsetter selvsagt i City. 100 poeng forrige sesong for Man City var mektig. Spesielt siden de scoret flest, og slapp inn færrest av samtlige lag i ligaen. Nummer to på tabellen var hele nitten poeng bak. Fantastisk er det eneste som kan dekke denne prestasjonen.

Sånn gjorde vi det med motstanderne!

Tidligere plasseringer i ligaen

Manchester City har vist at de er selvskrevne til å kvalifisere seg til Champions League. Nå skal de bevise at forrige sesong ikke var noen tilfeldighet.

  • 2017/2018:   1. plass
  • 2016/2017:   3. plass
  • 2015/2016:  4. plass

Les: Statistikk og analyse av Manchester City på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Det ble ikke som mye action fra City på transfermarkedet. Riyad Mahrez (offensiv midtbane/ving) har kommet fra Leicester. I tillegg har klubben fått inn noen spennende unge spillere: midtbanespilleren Claudio Gomes har tatt veien fra PSG, forsvarspilleren Phillipe Sandler fra PEC Zwolle, og midtbanespilleren Daniel Arzani fra Melbourne City (!).

Iranksfødt australier. Spennende miks!

Signalene dette gir, er at Guardiola har bygget opp stammen i et vinnerlag de foregående sesongene, og at de unge talentene skal spille seg voksne for de neste årene. Spennende!

Styrker og svakheter

Fremgangen til City er lett å spore i tallene. For hver av sesongene har de scoret flere- og sluppet inn færre mål enn sesongen før. Laget har flott balanse i hjemme- og borte prestasjoner. Det er ikke én eneste svakhet å finne.

Trenger ikke nå mye nytt for å nå til topps. (foto: manchester city)

Les: Statistikk og analyse av Manchester City på Oddsen.nu

Sesongåpningen

City åpner med en godbit. De skal møte Arsenal borte. Det bør være et godt tidspunkt å møte Gunners på. Med ny trener og nye ideer kan det ta noe tid før Arsenal finner rytmen.

Jesus er mer enn klar for årets sesong. (foto: manchester city)

Deretter skal City opp mot Huddersfield hjemme, før de avslutter august med Wolves borte. Wolves har ressurser og entusiasme å by på. Huddersfield får det tøft denne sesongen, og vil være et lag som Man City fort kan kverne i tusen biter om alt sitter som normalt.

Oddsen.nu er Norges største oddsforum og har levert profitable oddstips gratis i en årrekke

Hvor ender Manchester City?

Laget fremstår som ekstremt sterkt.

Det er ingen grunn til å tro at City ikke kommer til å spille særdeles god fotball også denne sesongen.

Har Aguero mer inne, samtidig som han holder seg skaderfir? (c) bilde Manchester City:

Det er en del spørsmålstegn rundt lagene rundt dem på tabellen. Manchester United har en potensiell styre vs trener-konflikt på gang. Mourinho har heller ikke vært imponert av transfers.

Chelsea og Arsenal har fått nye trenere, og det er ikke opplagt dette gir resultater fra dag én.

Spurs har som vanlig ikke funnet sjekkheftet i overgangsmarkedet.

Liverpool som var et av to lag som presterte slå City forrige sesong har handlet mye denne sesongen, men det er usikkert om det er nok til å karre seg over- og forbi et lag av denne klassen.

Manchester City fortjener selvsagt å være store favoritter til tittelen.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu