Tøft, vanskelig. Grrr.

Manchester City er overbevist om at Arsenal jobber aktivt med at klubbens europeiske forbud opprettholdes hvis Covid-19 pandemien forhindrer behandlingen av deres anke.

Sunday Mirror melder at City-sjef Ferran Soriano mener at Arsenal har sendt en appell til domstolen for voldgift for sport for å sikre at Pep Guardiolas menn ikke spiller i Europa neste sesong.

Les: Kan tvinges til å velge Arsenal

Ingen lojalitet å spore

Tilsynelatende sjefene på Etihad «fått informasjon fra en rekke pålitelige kilder» om at det var Gunners som overbeviste 8 andre Premier League klubber om at Manchester City ikke skal få spille mens deres klage behandles.

Liverpool, Tottenham, Manchester United, Arsenal, Wolves, Leicester, Burnley og Chelsea har separat skrevet til samme advokatfirma, som deretter har sendt en uttalelse støttet av alle klubbene som er navngitt til CAS.

Les: Drar trolig videre etter 14 meget gode år i Real Madrid

Avisen skiver at «Arsenal nektet å kommentere,» som forventet, og at de vil avkrefte påstandene dersom noen fra Manchester City.

Manchester City er spesielt opprørt over Liverpool, som også er en av klubbene som er involvert, gitt at Jurgen Klopps menn allerede har sikret seg en plass i neste sesongs Champions League.

City fikk et to-sesongers forbud fra europeisk fotball og ble bøtelagt med 24,9 millioner pund for brudd på økonomiske regler. Klubbens advokater har satt inn alt for å kjempe mot dommen og underkjenne resultatene fra en UEFA-undersøkelse som gjort av klubbens aktiviteter mellom 2012 og 2016.

Les på Helsesjefen: Forhatt fotballboss nær en coronavaksine

Da dommen kom var Ferran Soriano raskt ute og benektet påstandene om at Premier League-mesterne brøt reglene for Financial Fair Play-regelverket.

«Disse påstandene er rett og slett ikke sanne,» sa Soriano i et intervju på klubbens offisielle nettsted. Manchester City anket anken i slutten av februar.

CAS: «Court of Arbitration for Sport (CAS) bekrefter at de har registrert en anke inngitt av Manchester City fotballklubb mot Union of European Football Associations (UEFA).»

Daily Mail kom for noen dager siden med avsløringen at alle topp 10 Premier League klubber foruten Manchester City og Sheffield United hadde sendt inn et felles brev til voldgiftsretten for sport.

Les på F7: Volkswagen taper 22 milliarder i uken

I dag kom det frem at det var Arsenal som ledet an de andre klubbene. Klubbene har sterke innvendinger mot Citys plan om å spille videre i turneringen mens anken pågår, og de ber om at Citys straff blir ‘opphold’ mens saken deres blir løst.

På grunn av Corona-pandemien er lite sannsynlig at CAS vil være i stand til å starte sin vurdering før sent på sommeren, noe som betyr at City sannsynligvis vil be om at deres forbud blir suspendert mens anken deres blir hørt.