Manchester City har etter Pep Guardiola blitt råsterke og har allerede i praksis vunnet årets Premier League. De dominerer, akkurat som Bayern München dominerte Bundesliga da han var manager der og Barcelona med La Liga før det.

Guardiolas epoke som trener for Barcelona ble klubbens hittil mest suksessrike, med 14 trofeer i løpet av fire år, deriblant flere serie-, cup- og Champions League-triumfer.

Nå er det Champions League med Manchester City som gjelder og det går riktig så bra:

Mohamed Elyounoussi og Basel ble knust 0-4 på hjemmebane av Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale.

(c) Bilde: Manchester City: Pep Guardiola

Kampen så nesten til å være avgjort allerede før andre omgang, da Manchester City tok en tidlig 3-0-ledelse.

Mohamed Elyounoussi hadde en frisk start på kampen og var involvert i åpningsminuttene da hjemmelaget ved to anledninger fant rom bak Manchester Citys forsvarsrekke.

Elyounoussi fortsatte å imponere etter pause, og etter 49 minutter var 23-åringen svært nære å redusere. Men gjestene fra Manchester viste seg å bli for sterke.

– Må bare akseptere tapet. Vi gjorde vårt beste. Det ble en fryktelig start. Vi bommer på våre sjanser. Vi møter et formsterkt lag og i dag blir vi slått av et lag som er helt i toppen. Vi møter kanskje verdens beste lag, sier Elyounoussi til Viasport etter kampen.

City med to mål på fire minutter
Ilkay Gündogan sendte City-laget i føringen etter 14 minutter da han stusset en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Kun fire minutter senere doblet laget ledelsen da Bernardo Silva fikk ballen ute til høyre inne i straffefeltet. Portugiseren sendte ballen over fingertuppene til Basel-keeper Tomás Vaclík og i mål, mens storscoreren Sergio Agüero økte til 3–0 etter 23 minutter.

Elyounoussi fortsatte å imponere etter pause, og etter 49 minutter var 23-åringen svært nære å redusere.

Etter 53 minutter fant imidlertid Gündogan nettmaskene da han også prøvde lykken.

– Jeg elsker å spille for denne klubben og denne manageren. Alle ser at vi er en spesiell gruppe og vi prøve rå spille best mulig fotball. Det er fortsatt midt i sesongen og viktige kamper kommer. Men det var en god dag for oss, sier Gündogan til Viasport etter kampen.

Resultatet gjør utgangspunktet for Basel nærmest umulig før returoppgjøret i Manchester.