Steffen på off-season workout. (foto: steffen, twitter)

Tottenham klarte ikke å skjule «gliset» på hjemmesiden sin da de kunne bekreftet sommerens 6. signering. Middlesbrough var «avsender» for Djed Spence-overgangen, nå er det Championship-klubben sin tur til å bekrefte en viktig forsterkning.

Zack Steffen har ikke kommet i posisjon til å kapre førstekeeperposisjon i løpet av sine tre år i Premier League-klubben sin, men kanskje ikke så rart når du har valgt Manchester City med Ederson som number one.

LES: Topp 10 verdens best presterende fotballspiller 2022

Den amerikanske landslagskeeperen hadde en utleieperiode hos Fortuna Düsseldorf i 2019/20, utover det har det blitt 21 kamper for de lyseblå. Med VM-sluttspill nært forestående, trenger 27-åringen det han kan få av kamptrening. Middlessbrough vant kampen om leiekontrakt med City-keeperen.

City har tidligere hentet Stefan Ortega fra Bielefeld som andrekeeper, dette åpner opp for Championship action for Steffen, som står med 29 landskamper for USA og akter å spille seg i posisjon for flere i Qatar.

Vi husker godt da Sheffield United hentet Dean Henderson fra United og fikk en tiger som skulle vise at han fortjente plassen på Old Trafford. Denne sesongen er det Nottingham som har sikret seg samme Henderson. Middlesbrough gjør også en lurt trekk med City-keeperen, som kan være forskjellen som gir det etterlengtede opprykket (forrige sesong holdt det bare til 7. plass på tabellen).

Boro-manager Chris Wilder vet dette bedre enn de fleste managere. Wilder sto ved roret hos Sheffield United da Dean Henderson var i det umulige hjørnet i Premier League med 9. plass til klubben, sesongen etter uten Henderson ble det nedrykk og sparken på manageren.

LES: Xavi misser Barcelona-kamp

En god uke for Middlesbrough og Chris Wilder med rundt 150 millioner kroner i klubbkassa etter Spence-salget og en sisteskanse som de regjerende Premier League-mesterne har definert som nestbest.

LES: Edinson Cavani lander hos en gammel kjenning i La Liga

Go Boro!