Lover at det ikke kommer røde tall denne sesongen. (foto: arsenal, twitter)

I sommer har Premier League-klubber gått helt av skaftet for å overby rivalene i kampen om de største signaturene, eller for å overtale spillerens klubb til å selge. Dette har selvfølgelig blitt utgangspunktet for Shakhtar Donetsk-ledelsen når en 21-årig er i spill.

Spissen med det tungebrekkende navnet. Mykhaylo Mudryk er ikke bare oppskrytt, han har denne sesongen vist at han har et vanvittig potensiale som motstandernes forsvar får kjent på hver eneste uke. Etter Champions League-kampen mot Celtic der Mudryk sendte inn scoring til utlgning og 1-1 på Celtic Park, var Shakhtar-trener i fyr og flammer.

LES: Har kastet seg over den tidenes gavepakke

-Han kan ikke stanses. I det øyeblikket du kan fange ham, så er han bare hurtigere og mer eksplosiv. Han dominerer motstanderne med sine driblekvaliteter, han er en virkelig toppspiller, sa Igor Jovicevic etter kampen i oktober.

Med Arsenal, Manchester City, Newcastle, Real Madrid og PSG alle på døra hos Mudryk, har Shakhtar regnet seg frem til hva de kan kreve som inngangsbillett til forhandling om signering av venstrevingen. Manchester United var villig til å strekke seg til 59 millioner euro for Fred tilbake i 2018. Dette står fortsatt som salgsrekorden til Shakhtar, nå skal denne skyves hardt videre.

Ifølge The Athletic krever den ukrainske klubben rundt 100 millioner euro hvis de skal slippe Mudryk med 10 scoringer og 17 assists på 42 kamper i Shakhtar-drakta.

Med kontraktsutløp i 2026 sitter Shakhtar med gode kort på hånda. Da får vi se hvilken klubb som får dårligst tid med sikre seg spissen. Hvis Premier League-klubbene, Real Madrid eller PSG mener prisen er på fantasi-nivå, kan de skylde på seg selv. Betalingsvilligheten har økt drastisk det siste året, Shakthar gjør bare jobben og utnytter det ville markedet (mens de selv har helt andre ting enn fotball og overgangsmarked å tenke på).