Den sitter.. (foto: united, twitter)

Forrige sommer pushet Barcelona på for å ta imot Man Uniteds 75 millioner euro for salg av Frenkie de Jong. Nederlenderen nektet å forlate Camp Nou. I El Clasico på søndag viste 25-åringen hvorfor Erik ten Hag beskriver ham som en spiller som «hever kvaliteten for alle klubber i verden».

Mot Real Madrid var de Jong den udiskutable bossen på midtbanen. Dette var nederlenderens beste El Clasico siden overgangen i 2019, mot seg hadde han erfaringen og verdensklassen til Toni Kroos og Luka Modric med beina og farten til Eduardo Camavinga bak seg.

LES: Bare Rashford er skarpere hos Man United

På søndag fikk de Jong det hele til å se så latterlig enkelt ut. Han sendte en kaskade av pasninger rett i beina på Robert Lewandowski, skapte sjanser, sto bak en haug med løp og stanset Reals midtbane da Ancelottis gjeng var på vei inn i kampen.

Dette er spilleren Barcelona så for seg for fire år siden da Ten Hags midtbanegeneral hos Ajax signerte. Det er ikke ofte vi ser Real Madrids midtbanespillere blir løpt fra, på søndag sørget Frenkie de Jong og Gavi at Modric og Kroos gikk tom for steam. Barca-duoen kontrollerte midtbanen, Barcelona dro inn 2-1 seier og sikker vei til La Liga-tittel med tolv poengs forsprang på Real Madrid.

LES OGSÅ: The Guardian: Spillerne har skjønt hva som skjer med Conte

For Barcelona-supporterne en bekreftelse på at De Jong må bli med videre, for United-supporterne en bekreftelse på at Erik ten Hag har rett i at den nederlandske playmakeren er rett mann på Old Trafford.

LES: Bare Rashford er skarpere hos Man United

Barcelona må kutte kostnader og selge spillere i sommer, da gjenstår det å se om de Jong uansett må gå. Erik ten Hag slipper å selge inn tanker om sitt United-prosjekt som forrige sommer, Frenkie de Jong har skjønt den tidligere mentoren har noe stort på gang på Old Trafford som kan matche Barcelona.