Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har det med å være sterk i møte med Manchester City manager Pep Guardiola. – Før kampen fikk vi vite at Anthony Martial var tilbake i startoppstillingen og det tok bare sekunder før han sørget for straffespark feilfritt satt av Bruno Fernandes.

Det var mest av alle Luke Shaw sin kveld på et byderby som klarte å være spennende til tross for en tom Etihad stadion. Manchester City kontrollerte spillet i lange perioder, men det hjalp ikke mot et effektivt Manchester United som definitivt hadde ankommet kampen med en plan.

Les: Zlatan Ibrahimovic comeback med flagg på brystet

Venstrebacken Luke Shaw har klart det Ole Gunnar Solskjær har ønsket en stund, å bygge opp angrepet på venstresiden raskere og mer effektivt. – Luke Shaw satte ikke bare inn 2 – 0 målet han var strålende absolutt hele kampen.

Dette var en utypisk kveld, Manchester United pleier å starte dårlig og Manchester City har vunnet absolutt alt lenge nå.

Manchester United har i år tapt mot bunnlaget Sheffield United og spilt uavgjort mot de som ligger nest sist West Bromwich, vi har sett at Ole Gunnar Solskjær er best mot gode lag og selv om Manchester City, som klare serieledere og trolig vinnere var de ikke like klare favoritter hos bookmakerne.

Les: Dortmund-manageren har skjønt det: Tok Haaland av banen «uten grunn»

Det var dramatikk fra første sekund Anthony Martial ble felt inne i City-feltet. – På det følgende straffesparket var Bruno Fernandes som vanlig sikker.

Rett etter var United nær en ny scoring, da Luke Shaw fikk en god sjanse, men avslutningen gikk rett på Ederson.

Etter hvert som minuttene gikk, kom Manchester City seg bedre inn i kampen, og etter 21 minutter ønsket City-spillerne et straffespark da Raheem Sterling falt i feltet etter en duell med Fred. – Resten av omgangen var City sin de kom med flere og flere sjanser, hvor både Oleksandr Zinchenko og Riyad Mahrez kom nær en utligning, men United-forsvaret holdt stand.

Rett før pause utførte belgiske Kevin de Bruynes et godt gjennomført direkte frispark, men Dean Henderson var klar i United-målet.

Så tok Manchester Uniteds beste spiller de siste ukene, Luke Shaw, saken i egne hender. Venstrebacken startet selv angrepet på egen halvdel, og fikk til slutt ballen tilbake fra Marcus Rashford i Citys sekstenmeter. Shaw lot seg ikke be to ganger, og fyrte av et skudd med snert i Edersons lengste hjørne.

Les på F7: Latterlig å boikotte VM i Qatar

Resten av kampen var en en forsvarskamp for Manchester United, Manchester City klarte ikke å score med det brøt Ole Gunnar Solskjær City sitt 19.kamper på rad uten tap i Premier League.

Etter seieren er det 11. poeng mellom de to lagene i toppen av Premier League.