Akter ikke å gi bort spilletid til tyskerne.

Det har gått inflasjon i Legende-tittelen, men i tilfellet Sadio Mané mener vi 30-åringen fortjenter det. Seks år i klubben som del av Jürgen Klopps angrepshorde, 120 scoringer og 48 assists i en periode der de største trofeene endelig ble busset gjennom Liverpools rød-dekkede gater. Spilleren som tok posisjonen Klopp pekte på. I den siste sesongen ble det 30 kamper som venstreving, 18 som senterforward og 3 som høyreving. Nå har senegaleseren takket for seg.

Det er noe vondt når en spiller av så stor betydning forlater klubben, for enkelte Liverpool-supportere oppleves det som et svik. Men alle er ikke som Steven Gerrard, som vurderte exit underveis men forble på sin post på Anfield gjennom hele karrieren (1 sesong hos LA Galaxy på andre siden av Atlanteren regnes ikke).

LES. Liverpool enige med Ligue 1-klubb

Mané går til en av de tradisjonelt største rivalene til Liverpool om Champions League-tittelen, men når den regjerende African Cup of Nations-mesteren fortsatt er på topp når han trenger nye utfordringer, da blir det nødvendigvis til e rival av Liverpool. For 30-åringen var det inget alternativ å velge Premier League, så Bayern er et naturlig valg.

I et intervju med Mané forteller han om hvorfor han valgte å forlate klubben.

-Det er selvfølgelig rart å ikke lenger skulle være Liverpool-spiller etter seks år på Anfield. Jeg har virkelig hatt en fantastisk og uforglemmelig tid. Jeg har nydt hver eneste dag siden jeg kom til klubben, begynner Mané til klubbens hjemmeside.

LES: Toni Kroos vil ikke forlenge med Real Madrid

-Det har vært utrolig å være en del av klubben, men for meg handler livet om å søke nye utfordringer, og derfor sa jeg til klubben at jeg hadde bruk for å søke meg til et nytt sted, sier 30-åringen.

Glem frustrasjonen over at Liverpool mister sin Mané, denne spilleren fortjener å bli hyllet.