Gavi

Den 17 år gamle Barcelona midtbanespilleren Gavi omtales med rette som «Wonderkid», et sikkert tegn er at Google allerede har godtatt han bare har et navn på linje med Madonna, Elvis, Xavi og Pelé . Xavi, som nå befinner seg i managerstolen på Camp Nou har flere ganger kommentert sammenligningen med seg selv ved å si at Gavi er mye, veldig mye bedre!.

Liverpool er klare til å utløse utkjøpsklausulen på 43 millioner pund for Gavi samtidig som Barcelona jobber på spreng med å få underskriften på en ny kontrakt med høyere utkjøpsklausul.

Les: Paris Saint-Germain selger verdens største tøffelhelt

Midtbaneprospektet debuterte for klubben i august og har spilt 19 ganger for Blaugrana så langt denne sesongen.

Gavi ble også den yngste spilleren noensinne som representerte Spania i oktober, og kjørte showet i en seier over Italia i UEFA Nations League-semifinaleseieren.

At Gavi har et enormt talent er hevet over enhver tvil allerede blitt sammenlignet med Andres Iniesta og hans nåværende Barca-manager Xavi. – Både Chelsea og Bayern står i køen av friere nå melder Elnacional at Liverpool er ivrige.

Jurgen Klopp ønsker å forbedre sine sentrale midtbanealternativer og har fortalt de høyt oppe på Anfield at Gavi er «den utvalgte».

Liverpool-sjefen mener oppkjøpet av Gavi ville være en «god investering» på grunn av spillerens skittbillige 43 millioner pund (ca 500 millioner kroner) frigjøringsklausul.

På grunn av situasjonen vil Liverpool ikke engang se etter å forhandle med Barca og i stedet aktivere klausulen.

Gavi har kontrakt til 2023 og Barca ser på ham som en sentral del av fremtiden deres sammen med andre verdensklassetalenter Ansu Fati og Pedri.

På samme måte sies de å ønske å øke utgivelsesklausulen hans til 804 millioner pund som de gjorde med de to andre «edelstenene» deres.

Les: Jan Åge Fjørtoft har ET problem med at Kjetil Rekdal blir Rosenborg trener

Gavi er imidlertid forståelig nok skuffet over den nåværende situasjonen på Nou Camp laget sliter i La Liga og er ute av Champions League, han vet nå han kan flytte til Liverpool allerede i januar.

Les på F7: Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk