Kan mot alle odds bli et riktig så bra overgangsvindu for Xavi. (foto: barcelona, twitter)

På Camp Nou jobber Xavi steinhardt med å bygge opp et Barca-lag som spiller Barca-fotball og vinner kamper på veien. På søndag viste manageren at noe stort er på vei.

4-1 seier mot de regjerende La Liga-mesterne Atletico Madrid, det står det respekt av. Barcelona har på en finurlig måte manøvrert seg forbi tøffe økonomiske begrensinger og kommer ut av overgangsvinduet i vinter som en av vinnerne. Adama Traoré er tilbake i klubben, og har vokst seg stor nok til å gi et boost i angrepet til Barca, det første tegnet så vi mot Atletico.

Les: Jørgen «Man of the Match» Strand Larsen slår til igjen

Og så var det ungdommen til Barcelona. Mot Atletico var det 17-åringen Gavis tur til å skinne. Traoré utfordret på kanten, driblet forbi og sendte inn innlegg i Atletico-feltet til Gavi, som vant hodeduellen mot hardbarkede Atletico-forsvarere til 2-1.

Gavi. (foto: barca, twitter)

Gavi har det meste Xavi ønsker seg i en sentral midtbanespiller, en spiller som byggestein for Barcelonas neste storhetstid. Men Xavi kan risikere å miste spilleren til Liverpool.

Midtbanen til Liverpool har vært en del av suksessoppskriften de siste sesongene. Så forvant Klopps favoritt Wijnaldum til PSG, Curtis Jones har fortsatt ikke tatt de nødvendige skrittene for å fortjene regelmessig spill fra start, og James Milner og Jordan Henderson har passert 30.

Les på Engelske klubber: ESPN: Manchester United slipper Andreas Pereira for 120 millioner

Ifølge El Nacional har Liverpool sett Gavi som løsningen. Den spanske avisen hevder Premier League-klubben er klar for å tilby 17-åringen det dobbelte av hva Barcelona kan tilby i lønn, i tillegg til en sign-on bonus på solide 8 millioner pund.

Vi er kjent med at Barcelona baker inn utkjøpsklausuler med fantasibeløp på milliarder, i tilfellet Gavi er situasjonen en annen. Det gjenstår 18 måneder igjen av kontrakten med Barcelona, der utkjøpsklausulen skal ligge på rundt 500 millioner kroner. Et beløp som definitivt ikke har noen avskrekkende effekt for en spiller som Gavi.

Les: Liverpool satser stort på fiskelykke hos Leeds

Barcelona har en krevende jobb foran seg med å holde beilerne på avstand når økonomien setter store begrensinger for hva som kan tilbys kravstore tenåringer.