Arthur Melo

Som mange husker fra sommeren 2022 var Liverpool mer enn normalt rammet av skader, spesielt på midtbanespillere. Slike som Thiago Alcantara, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita alle satt på sidelinjen.

Noe måtte gjøres og det fort. – Inn kom den brasilianske midtbanespilleren Arthur Melo på et sesonglangt lån fra Serie A-gigantene Juventus. – Det gikk ikke bra!

Les: Tottenhams bekymring i 2021 for Ten Hags kommunikasjon har kommet til overflaten hos United

Det ble rapportert at Liverpool betalte et lånegebyr på 3,9 millioner pund for å Melo til Merseyside. Arthur fikk sin Liverpool-debut i Champions League under et dystert 4-1-tap mot italienske Napoli.

Midtbanespilleren spilte totalt 13 minutter, noe som viste seg å være hans første og siste minutt for Anfield-klubben.

Arthur fikk deretter en langvarig skade som avsluttet sesongen for tidlig, og han returnerte senere til Juventus på baksiden av låneavtalen. Ved starten av sesongen 23/24 sluttet Arthur seg til Fiorentina, hvor han sakte begynte å gjenopplive karrieren.

F7: Tidligere Manchester United-spiller har tatt reisen fra karriere-kjelleren til toppetasjen i løpet av seks måneder!

I en tale nylig sa spillerens agent, Federico Pastorello, til Radio Serie A: «Jeg er veldig glad for Arthur. Fjoråret var en vanskelig sesong for ham fra alle synsvinkler. Han landet i Liverpool på slutten av overgangsvinduet, og savnet dermed trening, så pådro han seg en alvorlig skade.

«Fiorentina var flinke til å se muligheten. Og i dag er Arthur den beste spilleren i ligaen.»

Han la til: «20 millioner euro? Jeg vil si (han kunne forlate Juventus) for enda mer. (Klausulen) ble satt inn fordi det var riktig å gjøre det, så er det også spørsmålet om lønn fordi det ikke faller innenfor parameterne til La Viola. Men vi er bare halvveis i eventyret.

«Vi er fokusert på å fortsette slik, så på slutten av sesongen vil vi trekke konklusjoner. Jeg kan bare si en ting. Arthur føler seg bra i Firenze, selv utenfor banen tok fansen ham i mot på en ekstraordinær måte. Og dette, som tidligere Juventus-spiller, var slett ikke åpenbart.

Fiorentina planlegger å utløse utkjøpsklausulen de har i låneavtalen. Arthur Melo som på topp var verdt 70 millioner euro, trenger fortsatt litt tid på å nå game høyder verdimessig. Fiorentina som ligger på fjerdeplass i Serie A (beste posisjon de siste ti år) når de kjøper for 20 milllioner euro kunne snu seg rundt og selge for flergangeren. (trolig ikke Liverpool)

Manager Vincenzo Italiano er helt enig med Arthur Melo sin agent, noe han fortalte Rai sine lyttere: «Den beste midtbanespilleren i Serie A og trolig i hele Europa».