Kalvin Phillips

I fjor sommer forlot Kalvin Phillips sin ungdomsklubb for en overgang til Manchester City. Mens Leeds satt igjen med en halv milliard fikk den defensive midtbanespilleren en svært hyggelig lønn.

De lyseblå og Phillips var absolutt ingen «match made in heaven» – Så langt har det bare blitt 56 minutter totalt i Premier League. – Det var uflaks selvsagt, 27 åringen måtte gjennomgå en skulderoperasjon i september og når det var ok sørget Rodrigo Hernandez sin strålende form å holde Phillips på benken.

Les: Manchester United vil utnytte at Ramos er veldig skuffet

Leeds United ønsker å hente Kalvin Phillips som har en seksårskontrakt med Manchester City tilbake til Elland Road. – Manager Pep Guardiola har ikke vært nådig. – Da klubbkamper startet igjen etter VM omtalte han Kalvin Phillips som «overvektig» noe som ikke er kode for mer spilletid.

Daily Star rapporterer at Leeds er opptatt av å bringe 27-åringen tilbake, de skal ha forsøkt å få til en låneavtale i januar, med det ble avslått av Manchester City. West Ham ser også på Phillips som en god plass til å erstatte kaptein Declan Rice hvis han skulle gå videre til sommeren, men City vil ha samme sum som de selv betalte i juli.

Phillips kom gjennom Leeds-akademiet og har spilt 234 kamper for klubben, og hjalp dem med å oppnå opprykk tilbake til Premier League i 2020.

Les: Bekrefter Ancelotti er toppkandidaten med stor T

Hans mangel på minutter på klubbnivå har ikke påvirket posisjonen hans på det engelske landslaget.

Til tross for at han ikke spilte så mye som han ville ha ønsket, sier Phillips at han ikke angrer på at han flyttet til City.

«Det har vært veldig vanskelig å være ærlig,» sa han til Premier Leagues offisielle YouTube-kanal.

«Jeg visste så snart jeg kom inn på laget at jeg ikke kom til å spille uke etter uke ut.

«Jeg måtte bygge meg inn, og selv nå er jeg fortsatt på det stadiet med å bygge meg inn i laget. Jeg har likt det mye og jeg har også lært mye av spillerne og manageren , det har vært en av de beste avgjørelsene jeg har tatt.»

Kalvin Phillips spilte hele EM-kvalifiseringskampen mot Italia. (England vant 2 – 1) mens han satt på benken i dagens 2 – 0 sier mot Ukraina.

Blålink: Bookbeat: prøv lydbok gratis i 45 dager