Klarte første del av oppdraget, nå skal det bygges videre.(foto: leeds, twitter)

Tre poeng skilte Jesse Marsch og Leeds fra heisdøra til Championship. Forrige sesong var Leeds det friske pustet med skikkelig underholdende og effektivt angrepsspill. 9. plass i verdens tøffest liga var fullt fortjent for Bielsas menn. Så kom den utfordrende andresesongen, som ble nettopp utfordrende.

Marcelo Bielsa måtte på, inn kom Jesse Marsh, som selv hadde opplevd å bli sendt på porten hos RB Leipzig noen måneder tidligere. Her sto det ikke lenger på å spille underholdende angrepsfotball, nå skulle plassen reddes.

LES: Mourinho dropper tidenes managerlønn i Premier League

Det gikk med et nødskrik. Perfekt timing med borteseier mot Brentford i siste runde, mens Burnley sendte Newcastle hjem fra Turf Moor med 1-2 seier og hele poengpotten.

Nå skal Jesse Marsh bruke de neste månedene til å bygge opp «sitt» Leeds. Han står allerede på skuldrene til giganten Marcelo Bielsa, men siste sesong viste at suksessoppskriften til Leeds var avslørt av motstanderne. Nå er en ny og spennende amerikansk landslagsspiller på vei til Elland Road.

Brenden Aaronson ble hentet til RB Salzburg i 2021, der den offensive midtbanespilleren med fart og teknikk har levert 13 scoringer og 15 assists på 65 kamper. Ifølge overgangsjournalist Romano er klubbene enige om en overgangssum på 28 millioner pund, der 21-åringen gjennomfører den medisinske testen på torsdag.

Dette virker som en spiller som kan passe perfekt inn hos ungdomsgjengen til Leeds. Vi gleder oss!

LES: Dansk media: Bodø/Glimt har vært hos dansk suksesstrener for å lodde stemningen