Gjorde første del av oppdraget med å hindre nedrykk. Nå skal det bygges. (foto: leeds, twitter)

For en ukes tid siden kom signaturen til Brendan Aaronsen på plass. Leeds-manager Jesse Marsch skal forme troppen, og startet med den amerikanske RB Salzburg-spilleren. Alt annet enn et uventet trekk av manageren. Ifølge danske Ekstrabladet er ikke Leeds mettet på spillere fra den tidligere arbeidsgiveren til manageren.

Marsch hadde et gjesteopphold hos RB Leipzig, men det var hos lillebror Salzburg han hadde suksessen i perioden 2019-21. Rasmus Nissen Kristensen ble hentet til Salzburg fra Ajax i i 2019, nå har Marsch blinket ut den danske høyrebacken som forsterkningen han trenger i Premier League.

LES: Axel Tuanzebe retur til United åpner opp kjempemulighet for Leo Østigård

Med fire landskamper for Danmark har det ikke blitt det helt store gjennombruddet for 24-åringen ennå, men med en overgang til verdens tøffeste liga vil det gi dansken et enormt løft.

Marsch er tydeligvis overbevist at Kristensen har potensialet til å hevde seg i Premier League. Ifølge Ekstrabladet har Leeds lagt inn et innledende bud på ti millioner pund, men har konkurranse fra både Dortmund og Leeds.

LES: Forlengelsen med Neuer har gitt Bayerns sportsdirektør en skikkelig nøtt å knekke

Vi tenker Marsch fortsatt har en viss påvirkningskraft både på Red Bull-familien og høyrebacken. Dette høres ut som en done deal.