Den amerikanske angripende midtbanespilleren Brenden Aaronson har vært i Leeds sitt sikte en stund, men først måtte plassen i Premier League sikres, noe som skjedde ved et nødskrik i siste runde.

21 åringen kommer fra RB Salzburg og Champions League kvalifisering Leeds som definitivt ikke spiller i Europa neste sesong. Årsaken til det litt merkelige valget ligger i Leeds manager Jesse Marsch som ikke bare er landsmann til Aaronson, men de kjenner hverandre godt fra RB Leipzig som var Marsh sin forrige jobb.

Nå skal Jesse Marsh bruke de neste månedene til å bygge opp «sitt» Leeds, han overtok for Marcelo Bielsa som fikk sparken i slutten av februar.

LES: Bundesligas neststørste toppscorer har signert til 2027

Nå er en ny og spennende amerikansk landslagsspiller på vei til Elland Road.

Brenden Aaronson ble hentet til RB Salzburg i 2021, der den offensive midtbanespilleren med fart og teknikk har levert 13 scoringer og 15 assists på 65 kamper. Ifølge Sky Sports er klubbene enige om en overgangssum på 28 millioner pund, 21-åringen gjennomførte den medisinske testen på torsdag og ble presentert nå i kveld med en kontrakt de neste fem årene.

LES: Ny klubb melder seg på i kampen om Sadio Mané