Haaland forklarer Peps øvelser. (foto: city, twitter)

Flopp eller geni? Dette er utgangspunktet for en norsk 22-åring hver eneste gang han går ut på en kamparena i City-drakta. Vi husker forrige sesong da engelsk media hakket løs på Jack Grealish som forrige sommer hadde vært en av de hotteste på overgangsmarkedet. Hos Aston Villa kunne midtbanespilleren gjøre hva han ville, og tok gjerne noen ekstra driblerunder som av og til endte med det spektakulære. Hos Guardiola handlet det om å få fart på ballen og sende den videre.

Derfor ble debutsesongen til Grealish på papiret et skuffelse. 6 scoringer og 4 assists fikk engelsk media til å gi 26-åringen skikkelig skuffelse-merkelapp. Utover sesongen var Guardiola dritt lei av å svare på spørsmål om hvor skuffet han egentlig var over Grealish sine manglende prestasjoner. Da det til slutt kom fra City-manageren: «Vi hentet ham ikke inn for scoringene», hørtes det ut som et puslete forsvar av spilleren til over milliarden.

LES: Chelsea har fått gigantbud på 21-åring avvist!

Denne gangen skal ikke Guardiola gjøre samme feil. På fredag fyrer Crystal Palace og Arsenal løs til ny Premier League-sesong, på søndag venter West Ham på City.

Erling Haaland ble matchvinner mot Bayern München i testkampen i juli (med assist fra Grealish), i den første skikkelige testen i Community Shield-kampen mot Liverpool (3-1 tap) var 22-åringen knapt nær ballen.

POPIDOL: Andor ser ut som den beste Star Wars-serien til nå

Guardiola har tidligere sagt at kjempen Haaland trenger mer tid på å komme i kampform («ikke som Foden, som kan spille 180 minutter etter to treninger»), men dette har all verdens «eksperter» allerede glemt, Haaland skal måles på antall scoringer fra første kamp.

Denne gangen er Guardiola på offensiven.

-Jeg vet ikke hvor mange mål han (Haaland) kommer til å scorer, og jeg er faktisk også likegyldig til det. Seirene våre komme ikke utelukkende til å avhenge av Erling, og vi kommer heller ikke til å tape på grunn av ham, sier Guardiola ifølge BBC.

LES: Italiensk media: Mourinho går for gjenforening med Manchester United-spiller

Da er det sagt før sesongstart. Guardiola skal ikke ha en repetisjon av Grealish-peset. Vi har sagt det før, og sier det igjen: Haaland har definitivt kommet til riktig manager. Forventningene til resultater er skyhøye, men Guardiola lar seg ikke presse til å bli utålmodig.