Den franske superstjernen skulle komme gratis til Real Madrid denne sommeren, men istedenfor valgte han og bli, noe som har fått spansk fotball til å gå av skaftet. Etter å ha ryktet om å være i Real Madrid i lang tid, er det nå offisielt at Kylian Mbappé blir i PSG. Han har signert en treårskontrakt med klubben, som ble offentliggjort lørdag kveld.

Presentasjonen kom etter en dag med konsekvent informasjon om at utvidelsen var på plass og det var nyheter som ikke landet godt i Spania. La Liga melder lørdag kveld at de har til hensikt å anmelde PSG til Uefa, franske skattemyndigheter og til EU. Dette på grunn av de økonomiske forhold rundt utvidelsen. Uttalelsen ble skrevet før PSG annonserte den nye kontrakten.

De er sinte nå, men enda sitere for noen år siden da Paris Saint-Germain «stjal» Neymar for 222 millioner euro fra Barcelona. Nå er de forbanna for at en spiller bli værende i Paris.

«Det PSG gjør ved å fornye Mbappés kontrakt for en stor sum etter tap på 700 millioner euro de siste sesongene og når de har over 600 millioner euro på lønnslisten er det en fornærmelse mot fotballen. De er like farlige som Superligaen»

Les: Når Gareth Bale har talt til seksti i Real-drakta har det tikket inn 1,2 millioner på lønnskontoen

«Før den mulige kunngjøringen av Kylian Mbappés forlengelse med PSG, ønsker La Liga å slå fast at denne typen avtaler truer den økonomiske bærekraften til europeisk fotball ved å risikere hundretusenvis av langsiktige jobber og sportslig integritet, ikke bare i europeiske turneringer, men også i de hjemlige ligaene», skriver La Liga i en uttalelse.

Ligaen mener det er «skandale» basert på at PSG de siste årene har lidd store tap økonomisk og også gitt de høye lønnskostnadene klubben allerede har.

«Av de ovennevnte grunnene vil La Liga rapportere til PSG. Ved tidligere anledninger har La Liga inngitt klager mot PSG på grunn av manglende overholdelse av UEFAs ‘finansielt fair play’-regler.»

Ligaen skriver også at de forventet en bedring fra den franske klubben da president Nasser Al-Khelaifi ble styreleder i European Club Association, men at utfallet snarere ble det motsatte.

Les: Paul Pogba har skaffet seg treårskontrakt og en fortsatt saftig årslønn

«Denne oppførselen viser at statsklubbene ikke respekterer de økonomiske reguleringene som er så viktige for fotballen. Dette er en fare for europeisk fotball i samme grad som Superligaen,»

Uttalelsen ble foranlediget av ligapresident Javier Tebas som kommenterte utvidelsen.