Ronald Koeman jubler

De som fikk med seg kampen mellom Liverpool og Leeds i går fikk ikke bare se en fantastisk underholdende og målrik kamp, man kom etterhvert til den erkjennelsen av forskjellen mellom Leeds, som var knallsterke og Liverpool var Mohamed Salah.

Han er ubegripelig god og det er et mirakel han ikke for lenge siden er tildelt Ballon d’or. – Det sier seg selv at Liverpool er avhengig av en spiller som i en tett og jevn kamp setter inn tre av lagets fire mål og som en virvelvind er over alt hele tiden og skaper trøbbel for Leeds forsvaret. – Skal Salah selges så blir det til vanvittige summer.

Barcelona manager Ronald Koeman vant sin debutkamp i La Liga i går, de fikk langt svakere motstand i Nastic enn det Liverpool fikk i Leeds. En tidligere Liverpool spiller som fansen elsker å hate Philippe Coutinho stod for et av målene. ( Barcelona vant 3 – 1)

Det er tråkket opp en god sti fra Anfield til Camp Nou, noen av de mest kjente som har tatt turen er tidligere nevnte Philippe Coutinho og Luis Suarez som også var på banen i går. (Argentinske Javier Mascherano reiste i 2010 og ble på Camp Nou i åtte år)

Les: Verdens beste midstopper sender ut advarsel om Leeds

Ronald Koeman jobber også med å hente Gini Wijnaldum (trolig uten å lykkes), men det er Mohamed Salah den nederlandske manageren virkelig ønsker seg.

Før Koemans ankomst har styret i Barcelona vært opptatt av Sadio Mane. Senegaleseren har uttrykt frustrasjon om å havne i skyggen av større stjerner. Sadio Mane har vært ufattelig god i spesielt de siste tre sesongene. Ledelsen i Barcelona, (den gamle) forsøkte å spille på frustrasjonen og friste med store penger og høy status.

Koeman deler den gamle ledelsen sin oppfatning om Mane, men han har plassert Salah helt øverst og ganske alene på ønskelisten sin. – Det er få som tror at Lione Messi velger å bli ut over denne sesongen. Salah er i managerens øyne den perfekte til å overta Messi sin «gudelignende» posisjon i klubben.

Les: Chelsea-eier Roman Abramovich har sanksjonert nok en gigantdeal

Uavhengig av Messi er Salah sterkt ønsket, Sjaak Swart, (Nederlandsk Ajaxs legende og en god venn av Roandl Koeman). Han har fortalt nettstedet voetbalzone.nl: «Jeg vet at Koeman vil ha ham – og jeg vet at Salah vil dra.»

Da han ble presset for å avsløre kilden til informasjonen, la Swart til: “Jeg kan ikke!».

«Jeg kommer ikke inn på flere detaljer, men bare tro meg at jeg vet.»

Hva det vil koste Barcelona å hente Mohamed Salah er nesten helt umulig å gjette på, men i kommer garantert nærmere to milliarder kroner enn en.