Lojalitet styres av ordlyden. (foto: gladbach, twitter)

Hvor går grensen for lojalitet til klubben fra managere og spillere? Igjen fikk vi bekreftelse på at grensen styres av kontraktsformuleringen.

Denne uken måtte Gladbach – en ukes tid før Champions League-kampen mot Manchester City – gi beskjed til spillere og supporterne om at lederen for de gode tidene går til fotballfienden.

Les: Liverpool har truffet blink

Ikke umiddelbart, men til sommeren.

De siste sesongene har Marco Rose ledet Borussia Mönchengladbach til å bli et fast medlem i topp-fire klubben i Bundesliga. Borussia Dortmund dumpet Lucien Favre før jul etter 5-1 tapet mot Stuttgart (med Haaland på skadebenken). Allerede da burde Gladbach ha luktet lunta.

Rose hadde på en snedig måte forhandlet seg til en klausul i kontrakten med Gladbach som gav ham muligheten til å forlate klubben på kort varsel – hvis et bedre tilbud ble skjøvet over bordet.

Og det kom.

-Marco har tatt en beslutning som er i overenstemmelse med kontrakten hans. Jeg tar ansvaret for at Marco hadde muligheten til å ta ta den beslutningen, begynner sportsdirektør Max Eberl ifølge Bold.

Les på Engelske klubber: Mason Greenwood forlenger med Manchester United

Panikk før Champions League-kampene og siste del av Bundesliga der det mangler seks poeng opp til topp-fire?

-Selvfølgelig er jeg skuffet over Marcos beslutning, men jeg er 100 % sikker på at han vil gi alt han har til siste dag hos hos. Derfor har det ikke vært pratet om at Marco skulle gå av før tiden, avslutter sportsdirektøren.

Si hva du vil, Eberl, når lederen har gitt spillerne beskjed om at han forlater dem til fordel for rivalen, da gjør det noe med skallene.

Vi tipper kontrakten med neste Gladbach-manager får en noe annen ordlyd.

Les: Solskjærs største suksesshistorie har signert for mer