Jackson i driv mot mål. (foto: villareal, twitter)

Bournemouth trengte sårt en spiss i januar 2023, ble enige med Villareal om overgangssum på 22,5 millioner pund, men med hamstring issue ble det stryk på den medisinske testen for spissen. Overgangen gikk i vasken, Jackson returnerte til kamparenaen i mars. I løpet av april og mai hamret 21-åringen inn ni scoringer på de siste åtte kampene for Villareal som svar. Nå er spissen enig med en Premier League-klubb så mye, mye større enn Bournemouth.

Nicolas Jackson ble hentet til Villareal på ungdomsnivå i 2019, det tok ikke lang tid før han hadde spilt seg ferdig med andrelag og utleieopphold hos Mirandes. Debuten på førstelaget og La liga kom oktober 2021, første scoring kom i august 2022. Etter dette var det permanent opprykk til førstelagstroppen.

LES: Overraskende kamp om signaturen til Kasper Dolberg

Så skjedde mye raskt med scoringer i La Liga, Bournemouth-fremstøt, havarert overgang og storform siste del av sesongen.

For to dager siden bekreftet overgangsjournalist Romano at Jackson var på lista hos Chelsea, Ifølge the Athletic er Chelsea og 21-åringen allerede enige om personlige betingelser, nå mangler forhandling om pris med Villareal. Det engelske mediet hevder det er en utkjøpsklausul på rundt 35 millioner euro, Chelsea jobber for å få jekket ned dette beløpet.

Siste melding fra overgangsjournalist Romano er at Chelsea akter å trykke på utkjøpsklausulsknappen. Dette skjer.

LES OGSÅ: Erik ten Hag er usikker på Amad Diallo etter imponerende u