Aleksander Isak kan bli Newcastles dyreste signering noen gang.

Vel, det ser ut til å være være formaliteter igjen før svenske Alexander Isak er Newcastle United spiller. «Magpies» er enige med Real Sociedad om en overgang verdt 60 millioner pund, omtrent 720 millioner kroner. – Mer enn noen andre som er hentet til St James’s Park.

Etter Saudi Public Investment Funds tok over i 2021 har de nye eierne pumpet inn diktatorpenger i stort monn, men uten så langt å få problemer med UEFA sine regler om balanse i regnskapet. Ankomsten til Alexander Isak fører med stor sannsynlighet for at angriper Chris Wood, som har spilt for en rekke engelske klubber siden han kom fra New Zealand i 2008 pakker sekken og drar videre.

Les: Agenter er i England: Nå skal Manchester Uniteds storhandel sluttføres

Wood kom til Newcastle i januar for 30 millioner euro og med bare 2 mål på 20 Premier League kamper har han ikke akkurat satt gjort seg selv uerstattelig. – Årsaken til så få mål i hovedsak vært svært lite spilletid. Manager Eddie Howe har prioritert Callum Wilson, det er rimelig opplagt når Isak kommer vil det være en til mellom Wood og regelmessig spilletid.

Så du kan forestille deg at ankomsten til Isak ville begrave ham enda lenger i St James’s Park, og det ville ærlig talt ikke være en overraskelse om Wood leverte inn en overføringsforespørsel.

Til tross for at han sliter under Howe, er dette en bevist Premier League-målscorer, og det er mange toppklubber som trenger ham.

Les: Howard Webb vender tilbake til Premier League

Dessverre er ikke Newcastle en av dem for øyeblikket – og definitivt ikke hvis Isak kommer inn.