Alt glemt! (foto: chelsea, twitter)

Det var duket for UEFA Super Cup. Champions League-mester mot Europa League-mester. Toppen av toppen mot toppen på nest øverste hylle. På onsdag var avstanden mellom Chelsea og Villareal så liten at det måtte avgjøres på straffer.

For å forstå hvor mye denne kampen betyr for en spansk Chelsea-keeper, må vi spole tilbake til 2019. Mer enn 80 000 tilskuere hadde fylt Wembley for Carabao Cup-finalen, Chelsea mot Manchester City. Det kokte skikkelig, der det hele måtte avgjøres på straffekonk. Chelsea tapte, og den store syndebukken ble Kepa.

Les: Takefusa Kubo lider samme skjebne som Martin Ødegaard

Ikke for att spanjolen slapp inn flere straffer enn Citys keeper, men fordi han aldri skulle ha vært ute på banen da straffekonken startet. Du husker historien, Kepa selv komme aldri til å glemme denne dagen.

Etter at Kepa hadde vært nede på bakken med krampe to ganger på slutten av kampen, signaliserte Chelsea-manager Sarri at Willy Caballero skulle erstatte spanjolen før straffsparkkonkurransen, Kepa nektet å forlate gressmatta som en trassen guttunge.

Sarri kunne ha spist en tyvepakning etter at Kepa lukket ørene.

Kepa sto. Chelsea tapte.

-Jeg prøvde å signalisere at jeg var okay, at jeg ikke var skadet. Men vi var på Wembley foran mer enn åtti tusen fans, så selvfølgelig forstod Sarri meg ikke, fortalte Kepa til The Players Tribune.

Les på Engelske klubber: Tuchel rimelig likegyldig til Tammy Abraham

Bildene fra Wembley forteller en noe annen historie. Etter dette ble Kepa en slags outcast på Stamford Bridge. Da Edouard Mendy ble hentet inn i 2020 forventet de fleste at Kepa skulle få jobben med å fylle drikkeflaskene.

På onsdag ga Thomas Tuchel Kepa muligheten til oppreisning. Mendy sto kampen til 1-1, Kepa ble satt inn i det 118. minutt for å ta seg av straffene.

To strafferedninger senere var Kepa renset og Chelsea et trofé rikere.

Tar rennafart mot Kepa. (foto: chelsea, twitter)

-Jeg var klar, for jeg visste at det kunne skje. Jeg forsøkte å forholde meg klar mentalt og fysisk, sier Kepa etter kampen ifølge BBC.

Les på Tysk fotball: Fjørtoft fikk jobben med å gi Eintracht-supporterne en Jens Petter Hauge forelesning

Og Mendy, gikk franskmannen frivillig av banen?

-Jeg har det siste året visst at hvis Kepa kommer på banen vil han hjelpe laget. Det er en lagprestasjon. Vi spiller for Chelsea og for suksess. I dag gjorde vi det sammen, sier Mendy ifølge BBC.

Ser ut som Thomas Tuchel har gjort en god coaching jobb. For Kepa blir ord overføldig. Cleansing, brother!

Les: Har ikke solgt noen stjerner siden Ronaldinho