Mo Solo. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool-spissen Salah blir kåret til Årets fotballspiller for andre gang, og Chelsea-spissen Kerr vinner Årets fotballspiller for kvinner.

Mohamed Salah og Sam Kerr er kåret til Årets fotballspillere av journalistene i Football Writers’ Association.

Liverpools Salah fikk 48 prosent av stemmene og slo Kevin De Bruyne og Declan Rice, som ble nummer to og tredje i målingen. Det er andre gang Salah har blitt anerkjent, etter å ha vunnet prisen i 2018.

LES: Sjekk utskjelte Ronaldos utrolige statistikk

Chelsea-spissen Kerr var like dominerende i kampen om prisen for Årets fotballspiller for kvinner og tok 40 prosent av stemmene med Arsenals Vivianne Miedema på andreplass og Lauren Hemp fra Manchester City på tredjeplass.

Sam Kerr imponerer for Chelsea.

FWA-leder, Carrie Brown, sier: «Både Mo og Sam har vært enestående denne sesongen, og slått rekorder for både klubb og land. I tillegg til deres prestasjoner på banen, er de ledere og fanebærere av fortreffelighet i klubbene og respektive ligaer.

«Det faktum at de har vunnet med så overbevisende marginer understreker hvor imponerende de har vært denne sesongen, som har blitt anerkjent av våre medlemmer.»

SISTE: Barcelona flytter fra Nou Camp

I prisen for årets fotballspiller dominerte Liverpool og Manchester City. Salah og åtte andre av lagkameratene hans fikk stemmer mens seks Manchester City-spillere ble anerkjent, inkludert De Bruyne. Totalt fikk 31 spillere fra 12 forskjellige klubber stemmer.

Det er første gang avstemningen til Årets kvinnefotballspiller har vært åpen for hele FWA-medlemskapet, etter å ha blitt bestemt av et ekspertpanel tidligere.

Det var en enda bredere spredning av stemmer, med 34 forskjellige spillere anerkjent i avstemningen med Chelsea og Manchester City som dominerte. Chelsea hadde 10 spillere representert mens seks Manchester City-spillere fikk stemmer.

FWAs eksekutivsekretær, Paul McCarthy, sa: «Dette bekrefter absolutt beslutningen om å gjøre avstemningen om Årets kvinnelige fotballspiller åpen og viser det enorme nivået av interesse og ekspertise i medlemskapet vårt for kvinnefotball.»

Salah og Kerr vil motta sine priser på årets fotballspillermiddag 5. mai.