Trenerskifte kan bety så mangt.. (foto: sevilla, twitter)

Mot RB Leipzig i DFB-pokal ble det 3-1 tap for Hoffenheim. Etter kampen ga trener André Breitenreiter likevel nyankomne Kasper Dolberg ros for scoring og godt defensivt arbeid. For den danske landslagsspilleren ble dette i sterk kontrast til det siste halve året på utleie hos Sevilla, der han ble kalt introvert og ubrukelig «tennisspiller» av treneren. Dette signaliserte at kaos-situasjonen Dolberg har opplevd den siste sesongen endelig var over. Trodde vi. På mandag fikk Hoffenheim-treneren sparken.

Breitenreiter hadde vært med på å hente inn den danske spissen, fem kamper etter Dolbergs overgang til Hoffenheim er treneren sparket.

LES: Ber Haaland lære av Harry Kane

Med bare tre poeng over nedrykksstriden, holdt det for klubbledelsen. Lørdagens 5-2 tap mot Bochum ble siste trenergjerning for Breitenreiter. Treneren ble hentet fra FC Zürich i sommer, etter seks kamper var Hoffenheim på en lovende 4. plass på Bundesliga-tabellen. Så ble det full brems og 7 poeng på 13 kamper.

Julen Lopetegui var med på å hente Kasper Dolberg på leie fra Nice forrige sommer. Da den tidligere Real Madrid-treneren fikk sparken i oktober, hentet La Liga-klubben inn argentineren Jorge Samapoli, som definitivt ikke likte dansken.

-Det er spillere som sammen er styrket, og andre som nøytraliserer hverandre. Dolberg er ung med store egenskaper, men han trenger en relasjon til medspillerne. Dette er ikke tennis, det er fotball. Det er 11 spillere som spiller.. Han kan ikke språket og han er introvert, sa Sampaoli til Bold før VM-pausen.

LES OGSÅ: Steve Bruce droppet comeback

Nå er Dolberg i en ny sitasjon, der treneren som ville ha ham i troppen er borte, og inn kommer neste som skal «rydde opp». Vi følger spent med på neste etappe for Dolberg.