Blir sikkert kult. (foto:: eintracht, twitter)

For et halvt år siden hadde Erling Haalands skadefravær på landslaget gitt oss en dårlig følelse inn mot VM-kvalikkampene. Nå tenker vi knapt på at Norge ikke stiller med en av verdens beste angrepsspillere. Solbakken har nå en gjeng med angrepsspillere som knaller til på gressmatter rundt om i Europa.

Første utfordring for Solbakken og Norge er på lørdag, 13.00 mot Latvia. Dette er en motstander som ble tatt skikkelig på senga i første kamp. Solbakken viste at Norge ikke lenger spiller for uavgjort på bortebane. De norske spillerne dundret på med tolv skudd på mål mot Latvias to. Presset ga Norge 0-2 seier med scoring av Haaland (straffe) og Elyounoussi. På lørdag møter latvierne i tillegg et Ullevål fylt med sulteforede norske fotballsupportere.

Lykkes vi med å vinne mot Latvia, lever VM-håpet videre, og verdensstjernene hos Nederland bør være forberedt. Solbakken og gjengen reiser til treskolandet for den avgjørende kampen tirsdag, 16. november, 20.45.

OPPDATERT: Flust av muligeter mot Latvia, men det endte med et nitrist 0-0 resultat. Takket være Nederlands 2-2 mot Montenegro kan det fortsatt bli VM-floke på oss nordmenn.

Vi husker godt forrige gang mot Nederland på Ullevål hvordan de norske spillerne bare hadde ballen 34 % av kampen, men utnyttet tiden godt, og ga steinansiktet Louis van Gaals virkelig noe å tenke på før returkampen: 1-1 med scoring av Erling Haaland etter tyve minutters spill.

Ståle Solbakken har endelig fått Norge opp på surfebølgen som skal bringe oss helt inn til VM-stranda.

(fra google)

To kamper gjenstår mot motstanderne der vi tidligere trengte Erling Haalands scoringer. Så hvorfor lar vi oss ikke bekymre av at 21-åringen må nøye seg med å heie?

Dette er grunnen:

Joshua Kings hattrick sendte Everton-spillerne i dusjen med 2-5 tap på Goodison Park, Jens Petter Hauge ble matchvinner for Eintracht mot Olympiakos i Europaligaen, Mathias Normann dro til med lekker scoring for Norwich etter seks minutter til klubbens første ligaseier.

Ola Solbakken har vist hvor effektiv han kan være mot Italias 6. beste klubb, Martin Ødegaard hadde scoring på plass for Arsenal mot Watford (hvis Aubameyang ikke hadde strukket frem tåa i offside), i tillegg har Elyounoussi og og Thorstvedt vist at de er effektive i landslagsdrakta.

Har vokst i Bundesliga. (foto:: eintracht, twitter)

Vi kunne har fortsatt med flere av spillerne i den norske troppen, poenget er at vi ikke lenger er avhengig av at en-to spillere er skadefrie og har dagen.

Dette kan bli skikkelig, skikkelig bra – også uten Erling Haaland.