Kalvin Phillips

Man kan lure på hvordan dette vil gå etter at Manchester City spiller Kalvin Phillips har spist ribbe eller pinnekjøtt og alt godteriet på juletreet, når han allerede nå omtales som for feit for manager Pep Guardiola.

Rundt en halv milliard kroner måtte Manchester City ut for å sikre seg en av det mest spennende defensive midtbanespillerne i England. Et halvt år senere har Kalvin Phillips vært 53 minutter «på jobb». 27-åringen ble før VM endelig skadefri og tatt med i den engelske landslagstroppen. Nå skulle spilleren levere for City når han returnerte etter VM-sluttspillet – tenkte nok Guardiola.

Må være forsiktig med ribbefett og marsipan!.

Les: Har tilbudt tidenes yngste Bundesliga-debutant et kraftig lønnshopp, men den unge spissen vil ha mer!.. mye mer

Da Manchester City sendte Liverpool ut av ligacupen med 3-2 seier denne uken, var Phillips ikke i troppen.

The Guardian har fått forklaringen fra manageren: «Han er ikke skadet. Han kom tilbake overvektig»

«Jeg vet ikke hvorfor. Han kom tilbake ikke i stand til å trene og spille».

Manchester City-spiller Kalvin Phillips spilte fotball-VM for England. Det samme gjorde lagkameratene Phil Foden, Jack Grealish, John Stones og Kyle Walker.

De tre førstnevnte fikk spilleminutter i torsdagens ligacupkamp mot Liverpool, mens Walker forble en ubenyttet reserve. – Kalvin Phillips var ikke en del av troppen i det hele tatt.

På spørsmål om Guardiola var overrasket over Phillips’ form etter at han hadde vært med det engelske landslaget og deres ernæringsfysiologer, svarte manageren:

– Absolutt. Når han er klar, vil han spille, for vi trenger ham, og vi trenger ham absolutt.

Ifølge The Guardian ville ikke Guardiola svare på om han følte seg skuffet over at Phillips var ute av form og sa at det er noe han holder privat med den engelske midtbanespilleren.

Kalvin Phillips fikk to innhopp i Qatar-VM (mot Wales og Senegal) for England.

Les: Moesgaard tar over etter Isnes i KFUM

Phillips har vært preget av en skulderskade denne sesongen.

Onsdag 28.desember venter gamleklubben Leeds, Kalvin Phillips største oppgave er å holde seg unna julegodteriet, noe vi vet av erfaring er fryktelig vanskelig.