Keiseren av Roma Jose Mourinho har etter skjema bare en sesong igjen i Roma før han går videre til en godt betalt jobb et annet sted. – Det eneste som kan få han til å bli i følge Marca er kvalifisering til Champions League neste sesong, da er det bare topp fire i Serie A eller seier i Europaligaen som gjelder.

En med lang suksesshistorie fra Champions League er Isco som er i ferd med å legge bak seg ni år i kongens klubb.

Roma prøver å lande Isco, ettersom den italienske klubben ser ut til å gjøre et seriøst fremstøt for Champions League neste sesong.

Les: Alexandre Lacazette får med seg hyllest ut døra

Jose Mourinho ser ut til å ha overbevist klubbens amerikanske eiere, Friedkin Group, om at det trengs forsterkninger. Men siden Serie A ikke lenger har det økonomiske trøkket som den pleide, vet Giallorossi at de må være kreative for å styrke laget.

At Isco spaserer ut av kontrakt med Real Madrid, 30. juni, er en av grunnene til at Roma, sammen med noen andre klubber, ser på midtbanespilleren, selv han foretrekker å bli i Spania.

Mourinho har blitt samlingspunktet i Roma, som etter å ha vært svært langt nede etter å ha fått bank av Bodø/Glimt har styrket sin posisjon etter å ha ledet klubben til seier i Conference League-finalen i Tirana. (Ble feiret som om det var VM, OL og Champions League gull samtidig)

Taktikeren fortsetter å jobbe i nær kontakt med Jorge Mendes, og agenten har allerede tatt med en av klientene sine, Sergio Oliveira (Porto) til Olimpico. Isco ville vært en annen, siden han fortsatt er representert av den portugisiske superagenten.

Les: Spansk media: Arsenal på handletur hos Barcelona

Det ideelle systemet for Isco
Mourinhos formasjon i Roma har endret seg med tiden, men 3-5-2 og 3-4-2-1 har nå blitt hans valg. Førstnevnte er avhengig av Tammy Abraham og Nicolo Zaniolo, mens sistnevnte ser at to midtbanespillere stikker inn bak den engelske spissen.

I begge disse systemene ville Isco være fri til å skinne på midtbanen.

På baksiden stoler Mourinho på tre sentrale forsvarere og en defensiv pivot som Bryan Cristante for å hjelpe de mer kreative midtbanespillerne.

Lorenzo Pellegrini (Conference League MVP og Italia internasjonal) vil trolig danne et sterkt partnerskap med Isco også.


Roma frigjør plass
Roma må også forholde seg til Henrikh Mkhitaryans avgang, ettersom rapporter i Italia sier at han har avslått en ny kontrakt for å gratis til Inter Milan.

Armeneren, som tjente 3,5 millioner euro per sesong, var et allsidig medlem av Mourinhos midtbane, med som playmaker og i mindre avanserte roller også.

Så er det Zaniolo. Sky Italia sier at salget hans, som vil bringe inn 50 millioner euro til 60 millioner euro, vil hjelpe Romas økonomiske problemer. Det ville også frigjort mer plass på banen for Isco.