Alexandre Lacazette kom til Arsenal fra Lyon i 2017 og ble raskt en av klubbens viktigste spillere, London klubben forsøkte lenge å forlenge hans kontrakt som går ut 30. juni.

Manager Mikel Arteta har satt i gang sitt apparat for å få en erstatter, alle ser at den franske spissen har vært viktig for Arsenal i flere sesonger, og dette gjelder også utenfor krittstrekene.

Les: Spansk media: Arsenal på handletur hos Barcelona

– Lacazette har vært en stor spiller for oss. Han har vært en virkelig leder på og utenfor banen og han har hatt en veldig viktig innflytelse på våre yngre spillere.

– Engasjementet hans hos oss har vært unikt, og vi ønsker ham og familien lykke til, sier manager Mikel Arteta til klubbens hjemmeside.

Lacazette kom til Arsenal fra Lyon tilbake i 2017, og i den engelske hovedstaden har han vært med på å feire en FA-cup og Community Shield-tittel.

Avgangen til Arsenal legger til rette for en mulig overgang tilbake til Lyon, og franske L’Equipe har også fått vite at en gjenforening mellom de to partene allerede er på plass.

LES: Real Madrid-ikonet Ronaldo eier nå La Liga-klubb

– «Laca» har vært en fantastisk spiller for oss. Han har vært en leder både på og utenfor banen, og han har hatt stor innflytelse på våre unge spillere, sier manager Mikel Arteta.