Jose Mourinho (foto: roma, twitter)

Det blir sikkert litt spesielt for den tidligere Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Spurs og Roma manageren Jose Mourinho å skulle lede en klubb som ikke spiller i en topp fem liga. – Men det portugisiske manageren har mistet noe av sin glans etter å ha fått et velfortjent rykte om å bli vanskelig å jobbe med etterhvert og svært dyr å bli kvitt.

Jose Mourinho som er en av tidenes beste managere, etter å ha vunnet ligatitler i Spania, England og Italia i løpet av sin lederkarriere. – Nå er han nær en avtale med Süper Lig klubben Besiktas.

Les: Kveldens helt! en 24 åring fra Halden

Jose Mourinho det er ikke bare et nytt land og en mindre liga som kan gnage, det kan bli et vanskelig gjensyn med en spiller hvis far kalte tiden hans under manageren som «trist».

61-åringen har vært uten jobb siden han forlot italienske Roma i midten av januar, og spekulasjonene har svirret siden den gang om hvor hans neste destinasjon kan være.

Han brast inn på scenen ved å vinne Champions League med Porto, før han flyttet til Chelsea i 2004 og vant back-to-back-titler på Stamford Bridge.

Mourinho vant en historisk diskant med Inter Milan i 2010, før han flyttet til Real Madrid og slo Pep Guardiolas Barcelona om La Liga-tittelen i prosessen.

En retur til Chelsea og en ny Premier League-tittel fulgte, før han byttet til Manchester United, da han fikk se ham vinne Europa League og League Cup med Old Trafford-klubben, pluss at de ble nummer to bak Manchester City i 2018.

En skuffende periode som ikke ga sølvtøy i Tottenham Hotspur fulgte deretter, og en overgang til Roma førte til at han vant Europa Conference League i 2022, før han forlot Roma-klubben tidligere i år.


Og som per kommentarer fra Besiktas visepresident Huseyin Yucel, har den tyrkiske klubben hatt samtaler med Mourinho, med et ledelsestilbud som ble «velkommen».

I følge det tyrkiske utsalgsstedet Sports Digitale sa Yucel: «Vi kontaktet Jose Mourinho for en måned siden og han ønsket tilbudet vårt velkommen. Vi har allerede løst de økonomiske detaljene og vil reise til Italia neste uke slik at vi kan møtes ansikt til ansikt.

«Hvis vi kommer til enighet med Mourinho, vil vi anbefale at han inkluderer Ricardo Quaresma i staben.»

Hvis Mourinho tar jobben i Besiktas, som ville være et nytt land for ham å klare seg i, ville det føre til et vanskelig gjensyn med en tidligere spiller. Gedson Fernandes flyttet til Spurs i januar 2020 på en 18-måneders låneavtale fra Benfica, brakt til Nord-London av Mourinho.

Les på F7: Ronaldo har bestilt Manchester United-stjerne

Men Fernandes endte bare opp med å spille 14 ganger for Spurs før avtalen ble avbrutt etter et år.

Han spiller nå for Besiktas, og det kan bety et vanskelig gjensyn med Mourinho, som hans far Edeson en gang beskrev sønnens manglende spilletid i Spurs som «trist».

Tilbake i 2020 til Desporto sa han: «Han dro til Tottenham for å spille, for på Benfica spilte han også lite. Å dra dit for å ikke spille er trist.»

Fernandes har spilt 80 ganger og scoret seks mål siden han flyttet til Besiktas i 2022 – men med et potensielt vanskelig gjensyn i vente er det sikkert litt spenning i lufta.