Keiseren av Roma har ingen klær

Keiseren av Roma Jose Mourinho er i usedvanlig godt humør om dagen, det er tydelig han føler seg fullstendig hjemme i sin nye klubb Roma. – Italiensk presse har «oppjustert» Roma sine sjanser i Serie A neste sesong.

På spørsmål om Mourinho vil møte «legenden» Ronaldo i Italia kom han med et humoristisk svar som samtidig hyller hans driv og ekstreme evner.

Les: Julen Lopetegui kliner til med fem års kontrakt for urgamle Sergio Ramos

«Han burde forlate Italia»

«Cristiano Ronaldo er fortsatt en fantastisk spiller som ikke har noen planer om å bremse»

Ronaldo og Juventus teller for alvor på knappene om hva som skjer, neste stopp er trolig enten Manchester United eller Paris Saint-Germain. Selv om Juventus ikke tok Seri A tittelen i år og falt tidlig ut av Champions League har 36 åringen vært frempå som vanlig. Han toppet Serie A-målscorerliste med 29 mål og endte med 36 i alle konkurranser.

Mourinho ledet Cristiano Ronaldo i Real Madrid og vil nå, møte ham med Roma, med mindre hans tidligere spiller virkelig gjør en overgang.

Les: Wanda Nara gleder alle med spektakulære feriebilder

Mourinho: «Ronaldos tall snakker av seg selv»

«Han burde forlate Italia nå og la meg være i fred!» Mourinho fleipet i et intervju med talkSPORT.

«Alle sier, og jeg sier det samme, han er ikke 25 lenger. Han er 36 og han scorer ikke 50 mål, men hvor mange scorer han? Rekorden er utrolig, tallene snakker av seg selv. «

Han vil være bare noen måneder fra 38-årsdagen til neste verdensmesterskap i Qatar, og Mourinho mener at den begivenheten er blant mange faktorer som har motivert veteranen til å forbli på høyeste nivå.

På spørsmål om hva som drev Ronaldo videre, sa Mourinho: «Jeg tror rekorder»

«Han er en legende, et av de store navnene som forblir evig i fotballhistorien, men fyren motiverer seg med tall og nye ting.

«Han vil vinne gullballen X ganger, den gylne støvelen X ganger og han ønsker å ta rekorden fra den iranske spilleren for mål for et internasjonalt lag.»

Mourinho synes ikke Ronaldo blir spesielt sint av negative sammenligninger med Lionel Messi og føler at han bruker kritikk som drivstoff.

«Jeg tror kritikk motiverer ham,» sa Mourinho. «Jeg tror han føler:» Hvis folk kritiserer meg, er det på grunn av hvem jeg er, jeg gjorde det jeg gjorde, og jeg vil fortsatt prøve å gjøre det «.

«Han får fortsatt ekstra motivasjon. Som motstander bør du være stille og ikke si et galt ord om ham, fordi det alltid vil være motivasjon for ham.

«Han er spilleren alle tror han er, og han er mentalt veldig, veldig sterk.»

Ronaldo og Portugal starter sin EM mot Ungarn på tirsdag, en sterk start som er viktig, ettersom Frankrike og Tyskland også er i gruppe F.

Men Portugal har ikke klart å vinne sin første kamp i de fem siste store turneringene, deres siste suksess i en åpning som kom i Euro 2008 mot Tyrkia.

Ronaldo har EM-rekorden for flest kamper (21), og flest mål (9, sammen med Michel Platini).