Happy gang. (foto: united, twitter)

Forrige sesong skilte 34 poeng mellom Liverpool og Manchester United på Premier League-tabellen. Dette var til sammenligning bare fire poeng færre enn det Leeds på 17. plass samlet i løpet av en hel sesong. Erik ten Hag stiller til start i 2022/23-sesongen ved siden av Jürgen Klopp, på tirsdag skulle nederlenderen introdusere seg i testkampen mot Liverpool i Thailand. Dagen etter 4-0 seieren til United sitter vi fortsatt og gaper.

Okay, test er test. Vi vet Jürgen Klopp sender utpå en rasende angrepshorde når startskuddet går for Premier League i august. Likevel, Manchester United hadde en gjeng med unge spillere og tidligere benkeslitere som viste de skjønte spillet til Erik ten Hag.

LES: Ødegaard blir kaptein

Liverpool pøste på med 32 spillere, der alle 10 utespillere ble skiftet hver halvtime. Dette ga Klopp også muligheten til å gi nyankomne Fabio Carvalho og Darwin Nunez spilletid.

LES: Watford får med seg Barcelona-spiller ned i Championship

United hadde innpå en mer erfaren startelleven som gjorde forskjellen den første halvtimen, men for de røde djevlene gir 4-0 seieren et motivasjons boost det skal bygges på frem mot sesongstart. Testkamp, eller ikke, Liverpool går aldri frivillig av en kamparena med 4-0 tap mot erkerivalen United.

LES: Sky Sports: Breel Embolo ferdig hos Gladbach – nå venter Champions League spill

Vi er fortsatt lettet over at Ralf Rangnick aldri klarte å etablere seg på Old Trafford, og velger å ta maks positiv energi ut av Ten Hags første test mot Premier Leagues nestebeste/beste klubb.

Er det noe Man Utd-supporterne fortjener etter forrige sesongs lidelse, så er det å kjenne på følelsen at Erik ten Hag har planen som kan skape den etterlengtede stabiliteten i klubben. Og for United-målene på overgangsmarkedet som holder igjen på signaturen, Liverpool-kampen viser at Erik ten Hag har noe på gang.

LES: Brentford dundrer på med to overgangsrekorder i samme uke!