Frenkie de Jong

Det er kraftig skyts som benyttes i det som har utviklet seg til å bli en tydelig konflikt mellom den nederlandske superstjernen Frenkie de Jong og Barcelona.

Frenkie de Jong har fått «avsky» for Barcelona etter en telefonsamtale med manager Xavi som bekreftet deres beslutning om å selge ham til Manchester United.

Vi husker godt da ryktet om Manchester United startet å svirre i februar, da var tonen en helt annen: Xavi: «Frenkie de Jong is a genius.»

Les: Ødegaard blir kaptein

Den nederlandske landslagsspilleren kom tilbake til trening på klubbens anlegg mandag og så alt ut som «normalt», men samtidig hadde Manchester United ankommet byen.

Richard Arnold og sportsdirektør John Murtough har møtt med Barcelona-president Joan Laporta og klubbens overgangsfunksjonærer Mateu Alemany, Jordi Cruyff og Rafa Yuste.

Vil ikke selges og nekter å ta lønnskutt!

I følge Mundo Deportivo var mandagens møte det andre direkte møtet mellom de to klubbene etter et møte sist torsdag.

Den katalanske TV-stasjonen TV3 melder at en pakke verdt 72 millioner pund vil bli ferdigstilt. Mandag kveld ringte Xavi De Jong for å informere ham om situasjonen.

25-åringen som er klar Barcelonas økonomiske situasjon og deres desperate behov for å selge, har blitt skuffet over måten de har håndtert situasjonen på. Han skal ha blitt stående isolert gjennom hele forhandlingsprosessen.

De Jong sies å være takknemlig for den sterke interessene United har vist, og spesielt Erik ten Hag, som har ringt selv for å berolige midtbanespilleren og skissert hans betydning for gjenoppbyggingen på Old Trafford. Ten Hag fortalte at De Jong skulle være ‘orkesterets dirigent’. (Et nydelig bilde på samspill, men vi vil samtidig minne om at dirigenten står på utsiden og er ikke med å spille selv, ikke så ulikt rollen til en fotball manager).

Les: Rosenborg henter inn en ekte viking

Så sent som forrige uke sa Barcelona-president Laporta at de Jong «ikke var til salgs», samtidig som flere har «vitnet» om private samtaler om hvor viktig det faktisk er å selge. Manchester United har hele tiden ment de offentlige sitatene fra Laporta ganske enkelt var en forhandlingstaktikk og har ikke latt seg affisere.

Overgangssagaen som involverer De Jong og United har pågått lenge, men det ser ut til at United endelig klarer å få tak i mannen sin.

Manchester United for tiden i Thailand for den første delen av sin pre-seson tour. Red Devils-fansen fikk å går første sjanse til å se Ten Hags lag i aksjon, tirsdag møtte Manchester United Liverpool i Bangkok. Manchester United vant 4 – 0 med mål av Jadon Sancho, Frederico Rodrigues Santos (Fred), Anthony Martial og unggutten Facundo Pellistri.