Garner og Greenwood var med i gjengen som fikk debut på førstelaget som tenåring. (foto: manchester united)

En klubb som Man United trenger spillere som sendes utpå kamparenaen og presterer uke etter uke, men også spillere som er viktige på treningsfeltet for å holde trøkket oppe hver eneste treningsdag. James Garner skjønte i sommer at han var plassert i den siste kategorien.

For i sommer var det nok for 21-åringen. Etter to sesonger på utleie til Championship-klubber, bestemte den unge Man United-spilleren å kutte båndet med klubben han elsket. Dermed ble det med 7 kamper for førstelaget på den defensive midtbanespilleren. I sommer åpnet Everton gladelig porten for den misfornøyde United-spilleren, i det som ble en overgang som kan ende på opp mot 15 millioner pund.

LES: Sky Sports: Manchester United endrer planen på overgangsmarkedet

Nå forteller Garner hvorfor han måtte ta en ny vei etter å spilt i den røde drakta siden 2009, med debut på førstelaget allerede som 17-åring.

-På det tidspunktet (da avgjørelsen om exit ble tatt) var det veldig skuffende. Dette var klubben jeg hadde trent fem ganger med i uken, år etter år, klubben jeg hadde debuten min for. Men jeg ville ikke stagnere, begynner 21-åringen til Times.

-Jeg visste at jeg ikke ville få spille hvis jeg ble. Jeg kjente at det var den perfekte tiden nå som 21-åring, å bytte og starte et annet sted og forhåpentligvis finne et hjem, som jeg har nå hos Everton.

Det var etter det suksessrike leieoppholdet hos Nottingham Forest, at Garner skjønte han vil ha mer.

-Forrige sesong var jeg en av nøkkelspillerne på Forest-laget og det er det jeg ønsker å være. Jeg vil ikke bare være nok en spiller som er der for numbers in training, sier Garner.

LES OGSÅ: ESP: Nærmer seg løsning for United

Som fortsatt har et stykke igjen til å etablere seg som fast på førstelaget under Frank Lampard, men i de siste 6 premier League-kampene har Garner fått sine innhopp. Det lysner for 21-åringen, som tok den tøffe avgjørelsen om å gi opp drømmen om Old Trafford.