Skål Chris Froome

I fjor vant briten Chris Froome Tour de France, det var for fjerde gang. Nå henger årets Tour i en tynn tråd etter han avla positiv dopingprøve med for høye verdier av astmamedisinen Salbutol i september.

Prøven inneholdt det dobbelte av hva som er lovlig. Sky-stjernen har gjennom hele saken bedyret sin uskyld, samtidig som undersøkelser i saken mot ham pågår fortsatt.

Dersom det fortsetter å trekke ut før en endelig avklaring foreligger, vil det kunne spenne bein på Froomes deltakelse i sommerens Tour de France. Jakob Fuglsang tror nemlig ikke arrangørene vil tillate at Froome får delta, av frykt for at briten eventuelt må diskes i etterkant.

«Hvis ikke det var for at det er manges interesser som skal ivaretas, ville saken vært avgjort for lengst. Men deter nok en masse politikk og mye penger involvert, og det kompliserer alt», sier Fuglsang til danske Ekstra Bladet.

Han tror ikke Froome er med når starten på Tour de France går i begynnelsen av juli.

«Jeg har en følelse av at han ikke stiller til start i løpet, for saken trekker åpenbart ut. Det er rart det skal ta så lang tid hvis det har foregått et regelbrudd. Da kan det vel ikke være så vanskelig å treffe en beslutning» sier Fuglsang videre til avisen.

Tour de France starter 7 juli.

……………………………..

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp