Siden Erling Braut Haaland kom til Manchester City i sommer har han scoret hele 11 mål på syv Premier League-kamper som inkluderer to hat-trick. – Han har også scoret tre i to Champions League-kamper.

Til helgen møter det som blir overraskende tøft sett hvordan erkerival Manchester United har gjort det frem til nå nylig. Manchester City møter et United lag som har fire strake Premier League seiere med et kraftig forbedret midtforsvar som Erling Braut Haaland kan få brynt seg på. Duoen Raphael Varane og Lisandro Martinez er tøffe for enhver angriper.

Stam, som vant tre ligatitler i løpet av tre år på Old Trafford og er en av de beste forsvarerne i sin generasjon, har lagt ut nøyaktig hva han skulle gjort søndag ettermiddag på sin Podcast.

Les: Stefano Pioli vil holde fast på Olivier Giroud

«Du må være veldig aggressiv. Når motstanderen har ballen, må du gå og spille på Citys halvdel, du må sørge for at noen alltid er veldig tett på Haaland og prøver å ta ham ut av kampen, spesielt når du mister ballen, kan han ikke få tak i den.

«Du trenger dekning også, ellers hvis du prøver å risikere å spille mot ham en mot en, med mye plass i ryggen, ni av ti ganger, kommer det til å bli en veldig vanskelig situasjon. Så du må være veldig aggressiv mot ham.»

Haaland klarer alltid å være på rett sted til rett tid til tross for at han knapt berører ballen i kamper.

Det er en trussel City ikke hadde i den siste sesongen, hvor deres toppscorer var Kevin De Bruyne med 15 mål.

Haaland er på vei til å knuse den rekorden og Stam tror lagene begynner å utarbeide nye kampplaner for å ta imot Haaland. – 50-åringen fortsatte: «Lagene endrer hvordan de setter opp defensivt når han spiller på grunn av trusselen hans, folk sier at vi må sette en midtbanespiller foran ham også, for å gi dem mer tid på ballen Men du må ta valg nå som en opposisjon for å forsvare deg mot ham.

«Personlig, noen ganger når du spiller høyere opp på banen, må den ene være aggressiv mot ham og den andre må dekke deg.»

Les: Selv Norge har mye å lære av Union Berlin

Rekorden for flest mål i en Premier League-sesong er 34 og holdes for tiden av Andrew Cole, Alan Shearer og Mohamed Salah.

Hvis Haaland fortsetter å score med sin nåværende takt, noe som er usannsynlig, vil han score 63 mål innen utgangen av sesongen.