Vikaren var visst den rette. foto: dortmund, twitter)

Vi får vel aldri helt vite hvorfor Marco Rose fikk bare én sesong som trener for Dortmund, men andreplass i Bundesliga som eneste nesten-suksess er ikke lenger nok for å møte forventningene til klubben. På mandag kom bekreftelsen på at vikar-Terzic returnerer som permantent hovedtrener.

Vel, hos Dortmund er Terzic en kjent mann. Da Lucien Favre ble veid for lett i i desember 2020, var det assistent Terzic som fikk jobben med å vikariere ut sesongen. Selv om det var Marco Rose som ble hentet inn før forrige sesong, har Dortmund nå skjønt de allerede hadde den rette i klubben. Da klubben vant cuptitlen forrige sesong sto nettopp Terzic ved roret. Dermed blir 39-åringen hentet ut av rollen som klubbens tekniske direktør og tildelt treningsdrakt og fløyte.

LES: Steven Gerrard har allerede landet sin sommerfavoritt

Marco Rose ledet klubben fra Champions League-gruppespill til Europaliga, der Rangers sørget for at også dette ble en kortvarig opplevelse uten de store inntektene. Det hjalp heller ikke at cupen, vikar Terzic vant for klubben forrige sesong, i år endte med at andredivisjonklubben St. Pauli sørget for klubbens exit i januar.

-Vi er overbevist om at denne avgjørelsen er den riktige for Dortmund, sier sportsdirektør Sebastian Kehl. Som har handlet i et vilt tempo de siste måneden og står nå klar med den 5. forsterkningen fra Manchester City.