Har sett at det ikke funker uten van Dijk. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool var så tett linket til Dayot Upamecano at flere supportere tok det nærmest for gitt at franskmannen skulle rusle ut på Anfield neste sesong. På tirsdag skal Liverpool-angrepet bryne seg på 22-åringen og resten av fotballbanden til Julian Nagelsmann, men hodet til drømmemidtstopperen kan være et helt annet sted.

Forvirrende? Jepp, men det var ingen annen måte å forklare historien på. Her er kortversjonen: Liverpool ønsket Upamecano, RB Leipzig har ingen ambisjon om å slippe nøkkelspilleren sin, Bayern München trykket søndag på utkjøpsklausulen på rundt 415 millioner kroner, tre dager senere skal Upamecano stanse Salah og gjengen – i RB Leipzig-drakt.

Les: Mirror: Løsningen for Liverpool ligger i en brasilianer

Sorry, dette blir visst ikke noe mindre forvirrende. Poenget vårt er at i en uke med garantert intern turbulens hos RB Leipzig rundt deres viktigste forsvarsspiller, kan dette gjøre jobben for Liverpool en anelse lettere.

Vi lar direktøren hos RB Leipzig formidle stemningen da Bayerns raid ble offentliggjort.

-Det faktum at Dayot forlater oss etter sesongen er selvfølgelig en skam med tanke på prestasjonene hans, begynner Markus Krösche på klubbens hjemmside.

Som legger til at det dessverre ikke kom som noen overraskelse.

-Det var samtidig forventet, for han har utviklet seg til å bli en av nøkkelspillerne på laget de siste årene, en eksepsjonell forsvarsspiller og en fantastisk fyr, kommer det fra direktøren.

Liverpool kom aldri i posisjon til å kjempe om Upamecano, men får i det minste møte ham noen dager etter at han mentalt har forlatt Leipzig.

Les: Bekreftet: Bayern München har robbet sin største rival