Har flere titler enn tapte kamper som Bayern-manager. (foto: bayern, twitter)

I 2014 bestemte Bayern München seg for å loppe Dortmund for den største senterforward. Teften var upåklagelig, og Robert Lewandowski har tjent sin klubb ekstremt godt. På søndag bekreftet Karl Heinz Rummenigge og gjengen at de har gjort et tilsvarende trekk til Bayerns midtforsvar.

Bayern München har hele sesongen bedyret at det økonomiske klimaet ikke tillater større spillerkjøp. På søndag viste Bayern med rundt 415 millioner kroner at dett ikke stemte.

Les: Bale og Isco skal selges

Dayot Upamecano har vært linket til Liverpool og Manchester United på sår jakt etter en midstopper for de neste ti årene, men Bayern har nå overbevist om at trofeene ikke henger høyt og utilgjengelig for Upamecano hvis han velger å bli i Bundesliga. Bayern trykket på utkjøpsklausul-knappen og Upamecano forlater villig Leipzig mentalt midt i sesongen.

Fra Leipzig på andreplass i Bundesliga – til Bayern 4 poeng foran…. Vi velger å ikke forville oss inn i det fotballmoralske imperativ og sier heller grattis til Bayern.

At det kommer til å bli noe kleint for Upamecano å spille for Nagelsmann i månedene frem til sommeren, det er det vel lite tvil om.

Les: Mirror: Løsningen for Liverpool ligger i en brasilianer