Treningsleir i alpene for den kliss nye Schalke-troppen. (foto: schalke, twitter)

Da den stolte Bundsliga-klubben Schalke 04 på begynnelsen av forrige sesong ble akterutseilt på tabellen og fortsatte etter nyttår, var supporterne i sjokktilstand. Dette skal ikke være mulig, vi våkner snart fra marerittet. Men Schalkes sesong kunne ikke ristes av seg i våken tilstand.

Så da nedrykk til Bundesliga 2 ble et faktum, begynte bearbeidingen av den nye fotballhverdagen for supportere, spillere – og ikke minst sporsdirektøren. Rouven Schröder ble hentet inn til jobben i begynnelsen av mai med et klart mandat: Kutt lønnsbudsjettet, verdamt noch mal.

Les: 90min: Chelsea klar med Haaland-fremstøtet Dortmund ikke kan ignorere

Og sportsdirektøren har gått grundig til verks. 18 spillere er allerede ute av klubben, nå følger de neste fem.

Dette må være det nærmeste en fotballklubb kommer total makeover, men med inntektsnivået i nestøverste divisjon på en annen planet, og allerede godt inne i en økonomisk krise, har Schalke 04 ikke noe valg.

-Fra et sportslig perspektiv og når det kommmer til deres (spillernes) personlige utvikling, vil spill i 2. Bundesliga ble et skritt tilbake. I tillegg er lønnsnivået deres bare egnet for en klubb i øverste divisjon, sier Schröder tørt til Kicker.

Les på Popidol: Liverpool-drakta du kan bære på fest

Spillerne det nå gjelder er Amine Harit, Matija Nastasic, Omar Mascarell og Ozan Kabak i tillegg til én av tre gjenværende kepere.

En helt nødvendig økonomisk snuoperasjon, men vi anbefaler Schalke 04-supporterne om å smøre seg med litt tålmodighet og ikke forvente direkte opprykk.

Men innsatsen på trening, den er det ikke noe å si på:

Les: Børster støvet av Louis van Gaal